Sport

Dominant IKO förlorade två poäng i Södertälje

Södertälje/Oskarshamn Artikeln publicerades
IKO gjorde en bra bortamatch i Scaniarinken. Men det blev bara ett mål framåt, SSS vann och Roope Ranta, Arsi Piispanen och Marcus Björk fick deppa efter en suddenförlust.
Foto:Roger Carlsson
IKO gjorde en bra bortamatch i Scaniarinken. Men det blev bara ett mål framåt, SSS vann och Roope Ranta, Arsi Piispanen och Marcus Björk fick deppa efter en suddenförlust.

IK Oskarshamn dominerade och skapade massor av chanser.

Södertälje vann matchen i sudden.

– Det enda vi kan vara kritiska mot är målskyttet. Annars gör vi en jättebra bortamatch, säger Jens Gustafsson.

Södertälje SK–IK Oskarshamn 2–1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Att det stod 0–0 efter första perioden i Scaniarinken var nog Södertälje – den här kvällen coachade av förre IKO-spelaren Dennis Bozic – väldigt nöjda med. IKO dominerade nämligen inledningsakten, vann skotten med 9–1 och radade upp chanser. Bland annat brände Marcus Björk helt öppet mål.

– Ingen missar ju mål med vilje, men är det något vi kan vara kritiska mot så är det målskyttet. Vi har tre eller fyra öppna mål under matchen. Sedan borde vi kanske skapa flera chanser i powerplay. Det får jag som ansvarig för det ta på mig, det var inte jättekrispigt i dag, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson.

Andra perioden blev aningen jämnare, men fortfarande med IKO som det spelförande och chansskapande laget. Dock släppte gästerna vid några tillfällen till kontringar där SSK kom både två mot en och tre mot en.

– Det blir lite vindrutetorkarhockey där och vi släpper några lägen, men totalt sett är det inte många chanser Södertälje har. I stort sett har de två, tre chanser och gör två mål, säger Jens Gustafsson.

Elva sekunder in i tredje perioden spräcktes nollan. Martin Fehérváry slog en vacker svepande passning, Lucas Elvenes – för övrigt isens bästa spelare – kom fri och prickade in 1–0 för IKO.

Hur rättvist som helst.

Smålänningarna hade sedan flera lägen att göra 2–0. Exempelvis missade Niklas Johansson tomt mål från någon meter.

Men i stället för utökad IKO-ledning som kom det en kvittering. Efter drygt 13 minuter blev det kalabalik framför Christoffer Rifalk, Kalixlånet som fick göra sin första match i IKO-kassen, och Thomas Valkvae-Olsen lyckades tråckla in 1–1.

– Som jag uppfattar det räddar Rifalk och så studsar returen in på han som sköt. Det är som på golfbanan. Finns det ett träd så träffar du det...

Matchen gick till sudden och där avgjorde Jonas Liwing – i fjol i IKO – med ett slagskott efter prick en minut.

– Givetvis känns det som två tappade poäng mer än en vunnen sett till matchbilden. Det var en halvlurig match. Södertälje har ett ganska bra lag och nu har de bytt tränare. Men vi är nöjda med prestationen, och det är den vi tittar mest på, säger Jens Gustafsson.

IKO vann skotten med 30–16 och skapade klart flest chanser.

– Vi har visserligen bara tagit en poäng på de två senaste matcherna, men vi är ändå ganska nöjda. Vi är fortfarande obesegrade efter full tid på bortaplan och mantrat vi har är, att fortsätter vi spela så här så kommer vi i längden vinna fler matcher än vi förlorar. Spelar vi tio matcher till mot Södertälje så kommer vi vinna ganska många av dem om vi spelar som i dag.

Redan på söndagen är IKO i elden igen, när det vankas derby mot Västervik.

Fakta

Stjärnligan

3: Lucas Elvenes

2: Niklas Johansson

1: Tom Hedberg

Totalställning: 6: Kevin Marshall 5: Wictor Ragnewall, Martin Fehérváry, Karl Johansson 4: Manuel Ågren 3: Lucas Elvenes, Marcus Sylvegård, Filiph Engsund, Robin Söderqvist 2: Marcus Björk, Jonas Engström 1: Niklas Johansson, Tom Linder, Arsi Piispanen, Gustav Olhaver, Joakim Hagelin, Tom Hedberg.

Visa mer...