Sport

Joachim Lantz tar över IFK Berga

Kalmar Artikeln publicerades
Joachim Lantz blir huvudtränare i IFK Berga.
Foto:Johanna Eriksson
Joachim Lantz blir huvudtränare i IFK Berga.

Två gamla Kalmar FF-försvare tar över.

Joachim Lantz blir huvudansvarig i IFK Berga.

Nenad Djordjevic stiger in som spelande assisterande tränare.

IFK Berga har länge känt till att huvudtränaren Ola Petersson skulle kliva av sitt uppdrag för en tjänst i Kalmar FF:s organisation. Vägen fram till en ny ledarkonstellation har varit lång men sent på tisdagskvällen satte föreningen de sista detaljerna i tränarpusslet. Inför säsongen 2014 lämnade Joachim Lantz backlinjen för att i stället bli assisterande tränare i IFK Berga. Till nästa år blir han huvudtränare.

– Vi får en lösning där vi kommer att vara tre stycken. Det blir väldigt mycket delat ledarskap då jag inte riktigt har tiden fullt ut. Det blir ett bra gäng. Sedan behöver vi ha en uttalad nummer ett och då blir det jag, säger Joachim Lantz.

Sedan tidigare är Anders Madsen klar som assisterande tränare och nu får Nenad Djordjevic samma uppdrag. Hur rollfördelningen kommer att se ut är inte klar.

– Det ska bli spännande att testa lite egna idéer. Jag har varit i föreningen i några år både som spelare och tränare. Jag känner till vilka styrkor och svagheter som finns.

Förre KFF-försvararen Nenad Djordjevic, med VM-meriter, blir spelande tränare.

– Vi är jättenöjda med att få in Nenad med den erfarenhet han har. Han går nu samma bana som Lantz gjorde och det har fungerat väl. På sikt är tanken att han ska få mer uppgifter i föreningen, säger Michael Mårtensson, ordförande i IFK Berga.