Sport

Diouf tillbaka i startelvan

Kalmar Artikeln publicerades
Papa Diouf har missat de två senaste matcherna på grund av skada. Nu är han tillbaka och startar troligtvis mot Djurgården.
Papa Diouf har missat de två senaste matcherna på grund av skada. Nu är han tillbaka och startar troligtvis mot Djurgården.

Två forwards på topp, men inte David Elm.

Papa Diouf startar mot Djurgården.

Det var känslan när Kalmar FF genomförde sin matchförberedande träning före lunch onsdag.

David Elm gjorde comeback mot Hammarby i lördags och lite oväntat från start, vilket även förvånade honom.

Men veteranen har flaggat för att det kanske är viktigare att vara smart i det här läget, framför allt när mötet med Djurgården spelas på konstgräs.

Elm hade också en tillbakadragen roll under avslutsövningarna. Papa Diouf körde däremot fullt ut och Peter Swärdh vill ha två anfallare mot Djurgården.

– Det är tanken och Papa är återigen tillgänglig. Vi får se hur vi formerar oss.

KFF flyger upp till Stockholm tidigt fredag. Markus Thorbjörnsson är tillbaka i truppen. Han ersätter Stefan Larsson som missar resten av våren med halsfluss. I bruttotruppen på 20 spelare finns även Herman Hallberg och Adel Ziarat med.

– Förutom Stefan och Rasmus Elm är alla tillgängliga. Det inkluderar Anton Maikkula och Muktar Ahmed, säger Peter Swärdh.

Vad vill du se på Tele2 Arena?

– Vårt passningsspel måste gå igenom deras lagdelar. Det är viktigt att vi vänder spel, lockar upp dem och har kvalitet i passningar och rörelse.

Är det fördel att möta Djurgården efter en derbyförlust?

– Rent objektivt har de färre dagar att återhämta sig på, en resultatrad som säkert tynger dem och som sänker självförtroendet.

– Vi ska åka upp och ta vara på den möjligheten.

Trolig startelva: Ole Söderberg - Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Viktor Agardius - Tobias Eriksson, Ismael, Romario, Jonathan Ring - Papa Diouf, Marcus Antonsson.