Sport

Derbysegern lyfter Ariel

Kristdala Artikeln publicerades
125 åskådare såg derbyt, här kämpar Sandbäckshults Fredrik Henrysson och Tobias Jonsson om bollen med Ariels Rasmus Karlsson.
Foto:Daniel Svensson
125 åskådare såg derbyt, här kämpar Sandbäckshults Fredrik Henrysson och Tobias Jonsson om bollen med Ariels Rasmus Karlsson.

Derbyseger och tre poäng. Det tar Ariel förbi Sandbäckshult och upp på rätt sida strecket. …– Vi känner att vi har luft under vingarna, säger Kristdalalagets tränare Fredrik Ernerdahl.

Ariel–Sandbäckshult 8–5 (3–2, 2–2, 3–1)

Sandbäckshult över strecket på tio poäng, Ariel under strecket på åtta.

Det var förutsättningarna inför ett derby mellan två klubbar som slåss för sin överlevnad i division 3. Ett derby där bortalaget Sandbäckshult tog ledning efter fem minuter genom Melker Norell, ett derby där Ariel gick ifatt, förbi och sedan aldrig släppte greppet.

När onsdagskvällens drabbning i Kristdala Sporthall var över hade därmed lagen bytt plats i tabellen.

– Det här var precis vad vi behövde nu. Mentalt är det otroligt viktigt. Matcher, träningar, allting blir roligare, säger Ariels tränare Fredrik Ernerdahl.

Det blev en tuff tillställning, konstaterar han, mycket utvisningar, mycket närkamper, mycket tjafs.

– Det var en krigarmatch. Vi gör mål, de kommer ifatt, sedan drar vi ifrån igen, det var fram och tillbaka hela tiden. Vi kände oss aldrig riktigt säkra förrän i slutet av tredje perioden men jag tycker att vår seger var rättvis i det långa loppet. Vi malde ner dem till slut.

Segern var Ariels andra raka, i fredags slog de seriejumbon Hovmantorp och på fredag är det dags för tredje matchen på en vecka, mot Hovshaga som ligger fem poäng framför dem.

– Det är lite av en NHL-vecka för oss. Nu har vi slagit två låg som låg framför oss, nu väntar en ny viktig match mot Hovshaga, säger Fredrik Ernerdahl.

Sandbäckshults tränare Andreas Fleetwood var besviken efter matchen.

– När vi spelar Ariels spel är de bättre än oss. Vi vinner inga matcher om vi släpper in åtta bollar, så enkelt är det. Det hjälper inte hur bra vi spelar om vi faller bort stundtals. Det är en svår match borta mot Ariel, liten hall, de är tuffa att möta, då finns det inga utrymmen för en massa misstag, säger han.