Sport

Derbyhjälten slog till igen: ”Känns sjukt bra”

Västervik (Sportens utsända) Artikeln publicerades
Joakim Hagelin klev på nytt fram i ett derby mot Västervik. Med lite drygt fem minuter kvar av tredje perioden styrde han in matchavgörande 3-2 efter ett skott av Marcus Björk (till höger).
Foto:Daniel Svensson
Joakim Hagelin klev på nytt fram i ett derby mot Västervik. Med lite drygt fem minuter kvar av tredje perioden styrde han in matchavgörande 3-2 efter ett skott av Marcus Björk (till höger).

Matchhjälte i derbyt hemma i november.

På fredagskvällen slog Joakim Hagelin till igen.

– Det var så jävla gött, säger Hagelin om segermålet.

Västervik–IK Oskarshamn 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Klockan har hunnit bli omkring kvart över nio på fredagskvällen. Plivit Trade Hallen, som hade lockat 1 825 åskådare, har i stort sett tömts på folk. Stora delar av de tillresta IKO-supportrarna har precis hyllat laget efter segern och kvar på isen, i shorts och t-shirt, står Joakim Hagelin. 28-åringen som för andra gången den här säsongen blivit derbymatchhjälte.

– Det här känns sjukt bra. Det är alltid extra skönt att slå Västervik och särskilt i deras hemmahall. Grymt bra känsla just nu, säger Hagelin och skiner upp i ett stort leende samtidigt som Blue Front Support skanderar hans namn.

En intensiv och jämn första period slutade rättvist 1-1. I andra var det Västervik som var klart bättre. Jonas Fransson gjorde dock ett taffligt ingripande och Victor Löfstedt gav IKO ledningen innan Västervik kvitterade sent i powerplay.

– De kom ut hårt tidigt i matchen och det var vi medvetna om. Vi försökte lugna ner tempot och äta oss in i matchen. Det tycker jag också vi gjorde och sedan fick vi till ett sent avgörande.

Matchklockan hade hunnit ticka iväg till 14.57 av tredjke perioden när derbydödaren slog till.

– Finns väl inte så mycket att säga. Jag tror det är "Pajen" (Markus Persson) som passar upp till Marcus Björk som klipper till direkt och jag fick en klubba på den framför mål, säger Hagelin.

Det var väl ändå en hyfsad styrning?

– Ja, det gick ju in i andra hörnet, det var så jävla gött.

Hur känns det att vara derbyhjälte för andra derbyt i rad?

– Jättekul, så klart, sjukt bra som sagt. Jag tänker väl inte på vem som gör mål egentligen och det gäller att ge allt varenda match, men att få bli hjälte mot Västervik gör det så klart mycket bättre.

IKO–SPELARNA FIRAR SEGERN:

Tre blytunga poäng för IKO, andra raka segern och från att ha varit nere i källaren verkar IKO kunna börja blicka uppåt efter stabilare insatser på slutet.

– Nu har vi spelat mycket bättre i flera matcher på raken. Arbetsetiken är mycket bättre, vi är tillbaka till grunderna och jobbar hårdare än vi gjort förut. Det är bara att fortsätta nu.

Vågar ni på allvar titta uppåt i tabellen igen nu?

– Vi siktar alltid uppåt, det är inga konstigheter. Nu har vi lite mer självförtroende när vi lyckats vinna ett par matcher och spelat bättre under en längre period.

IKO ligger nu sjua i en något haltande tabell och på tisdag gästar sladdande tabelljumbon BIK Karlskoga Be-Ge Hockey Center.

STORT BILDSPEL FRÅN DERBYT:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Fakta

Stjärnligan

3: Felix Sandström

2: Tom Hedberg

1: Joakim Hagelin

Totalställning: 14: Niklas Johansson, Wictor Ragnewall, Karl Johansson 13: Joakim Hagelin 12: Manuel Ågren, Victor Löfstedt, Lucas Elvenes 11: Martin Fehérváry, Tom Hedberg 10: Marcus Björk, Jonas Engström, Ludvig Engsund 9:Kevin Marshall, Arsi Piispanen 8: Ludvig Elvenes 6: Felix Sandström, Filiph Engsund, Gustav Olhaver 5: Tom Linder, Oscar Josefsson, Marcus Sylvegård 4: Kalle Miketinac, Robin Söderqvist 3: Olle Lycksell, 2: Markus Persson 1: David Berg, Linus Morin.

Visa mer...