Annons

De kan vinna idrottspriset på Oskarsgalan

Den 6 april är det dags för den elfte upplagan av ­Oskarsgalan. Nu är det klart vilka tre kandidater som är nominerade till det ­prestigefyllda idrotts­priset.
Oskarshamn • Publicerad 7 februari 2019
För elfte gången ska priset för årets idrottsprestation i Oskarshamns kommun utses. Priset delas ut på Oskarsgalan. På bilden tar Craftstaden emot priset 2015.
För elfte gången ska priset för årets idrottsprestation i Oskarshamns kommun utses. Priset delas ut på Oskarsgalan. På bilden tar Craftstaden emot priset 2015.Foto: Per Hammenvik
IK Oskarshamn.
IK Oskarshamn.Foto: DANIEL SVENSSON
Petronella Ekroth.
Petronella Ekroth.Foto: Anders Wiklund/TT
Oskarshamns AIK.
Oskarshamns AIK.

Det är elfte gången som priset för Årets idrottsprestation delas ut i samband med Oskarsgalan.

Genom åren har priset gått till åtta olika idrotter, endast fotbollen har tilldelats priset mer än en gång.

Annons

– Det är bara att titta på vinnarna genom åren och spridningen på idrotter. Det är enkelt att konstatera att det är väldigt hög nivå på idrotten i Oskarshamns kommun, säger fritids­chefen Daniel Stenberg, som även är juryordförande.

Juryn, som även består av Ulrika Ringström, Smålands­idrotten, och Christian Gustafsson, Oskarshamns­-Tidningen/Nyheterna, höll nyligen ett jurymöte där ett tiotal kandidater gallrades ner till tre slutkandidater.

Som vanligt är det ett tufft jobb för juryn.

– Det är alltid ett svårt och omfattande arbete att utse först slutkandidaterna och sedan vinnaren. Frågan är om inte det här är det bästa året hittills sett till nivån på de nominerade, säger Daniel Stenberg.

Vinnaren utses vid ett stängt jurysammanträde vecka 10.

– Det är sannerligen inte enkelt, utan brukar landa i långa överläggningar innan omröstningen. Det gjordes många fina prestationer under 2018, men nu tycker vi att vi har hittat tre mycket värdiga kandidater. Alla har i olika mening svarat för ­prestationer utöver det vanliga och det känns ­ riktigt roligt. Det kommer att krävas både en och två koppar kaffe när juryn samlas för att utse vinnaren, säger Stenberg och skrattar.

Precis som i fjol hålls ­galan i Oscarsgymnasiets b-hall.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons