Annons

Dags för dubbla cuper – Sporten direktsänder 31 matcher

I helgen är det dags för Trettondagscupen och Rödsle damcup. Sporten direktsänder båda turneringarna – totalt 31 matcher.
Oskarshamn • Publicerad 5 januari 2018
Förra året tog Högsby hem Trettondagscupen efter att ha slagit Fågelfors i finalen.
Förra året tog Högsby hem Trettondagscupen efter att ha slagit Fågelfors i finalen.Foto: Per Hammenvik

Få saker i Oskarshamn är lika klassiska som Trettondagscupen. På lördagen spelas turneringen för 34:e året i rad. Sporten direktsänder hela dagen – totalt 15 matcher.

De senaste åren har Trettondagscupen blivit något av ett Högsbymästerskap. Sedan 2013 har Högsby IK och Fågelfors IF prenumererat på segrar.

Annons

Förra året vann Högsby efter att ha besegrat just Fågelfors i finalen med 2–1.

En pikant detalj är att Högsbys finalhjälte från 2017, Nosratolla Sadequi, numera spelar i Fågelfors.

– Ja, han gjorde ju båda målen för Högsby i finalen, så det känns bra att han är hos oss nu, säger Fågelfors Zlatko Alkic.

Fågelfors, som satsat hårt på futsal de senaste åren, kommer dock med ett rejält försvagat lag, då många spelare valt att sluta eller ta time out. Nyligen fattades beslutet att dra ur laget ur division 1-futsalen.

– Det blir tufft, men jag tycker ändå att vi har ett bra lag med många som är duktiga inomhus. Trettondagscupen är alltid en höjdpunkt. Det är mycket folk på läktarna och alltid bra stämning, säger Zlatko Alkic.

Förhandsfavorit är fjolårssegraren Högsby, som även vann Annandagscupen.– Vi vill vinna, annars är det ingen mening att vara med. Vi vann både Annandagsscupen och Trettondagscupen föra året, nu vill vi ta dubbeln igen, säger tränaren Daniel Meltzén.

Oskarshamns AIK kommer sin vana trogen med ett ungt lag.

– Vi blir nog lite bättre än förra året, då visade vi upp alldeles för dålig inställning, säger tränaren och reservmålvakten Niclas Olsson.

Ur a-truppen är det bara Carl Savolainen som deltar. OAIK har även med nyblivne Högsbyspelaren Jakob Rydberg i laget.

Varför kommer ni inte med fler a-lagsspelare?

Annons

– Jag har försökt med Micke Persson (OAIK:s sportchef), men det är inte lönt. De få veckorna som spelarna är lediga på året, ska de vara lediga, säger Niclas Olsson.

Rödsle damcup spelas på söndagen lär få en ny segrare oavsett vilket lag som vinner, då det var numera nedlagda FC Oscarshamn som tog hem segern i fjol efter att ha finalbesegrat Vimmerby.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons