Sport

Dags att slipa på defensiven för IFK

Sport Artikeln publicerades

Klanderfri offensiv.

Nonchalant defensiv.

– Jag hade kanske hellre vunnit med 3–0, säger Jonas Walfridsson.

Mariebo–IFK Kalmar 2–5

Det har fokuserats ordentligt på det offensiva grundspelet under och efter utlandsvistelsen på Cypern. Jonas Walfridsson kan känna sig trygg i att hans spelare lyssnar och tar åt sig av vad han säger. Nu bör han börja oroa sig för att defensiven kommer i tredje eller fjärde hand.

– Vi gör en jättebra offensiv match och det känns jättebra att det sitter. Vi hade kunnat göra både två och tre till. Vi har upp emot tio klara målchanser och är farliga på i princip samtliga fasta situationer.

Att offensiven sitter råder det inga tvivel om, men frågan är hur pass ihåliga IFK Kalmar kommer vara när det står poäng på spel i landets näst högsta serie. Utrymme för slarv på egen planhalva vid tremålsledning lär vara sällsynta under säsongen.

Walfridsson är tydlig med att han hellre hade vunnit matchen med 3–0 men är samtidigt inte orolig över kvaliteten eller grundbitarna defensivt. Snarare höjer han ögonbrynen åt sina spelares inställning och fokus då det går lite för lätt.

– Ja, vi blir lite bekväma defensivt i andra halvlek, när vi gör 3–0 vill vi göra 4- och 5–0 utan att vi egentligen har pratat om det. Vi lyckas inte bibehålla fokus och blir lite nonchalanta helt enkelt.

Förutom det uppenbara att fem gjorda mål tas emot med öppna armar av tränaren var det faktum att Linnéa Johansson blev omkramad efter tre av dem extra skönt för Walfridsson.

– Ja, Linnea har vaknat ordentligt nu igen efter att hon blivit hel och det är naturligtvis jätteviktigt.