Sport

Dackarnas smäll – Dudek missar kvällens match

Målilla Artikeln publicerades
Peter Karlsson och Patryk Dudek.
Foto: Daniel Svensson
Peter Karlsson och Patryk Dudek.

Dackarnas Patryk Dudek är skadad.

VM-ledaren missar kvällens match borta mot Masarna.

”Tråkigt, men klokt”, skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

Skadan är inte ny, utan härrör från en krasch i polska ligan för en och en halv vecka sedan.

Dudek var emellertid inte värre däran än att han kunde köra VM-premiären i Warszawa i lördags. Där gick han till final, tog flest poäng av samtliga förare och leder VM-serien.

Men nu väljer alltså Dudek, som gick i marken även i GP-premiären, att avstå Dackarnas bortamatch mot Masarna i kväll för att vila och behandla sin ömma kropp.

”Även om det är tråkigt att han inte kan delta i matchen mot Masarna så är det nog ett klokt beslut i ett längre perspektiv”, skriver Dackarna i ett pressmedddelande på tisdagsmorgonen.

För kvällen innebär Dudeks frånvaro att Dackarna kör riders replacement på plats fem, vilket betyder att andra förare får köra Dudeks heat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.