Sport

Dackarnas nyförvärv opererad – riskerar missa premiären

Speedway Artikeln publicerades
Dackarnas Jacob Thorssell, längst fram, har tvingats till operation. Här ses han tillsammans med Michael Jepsen Jensen, Tai Woffinden och Emil Sajfutdinov inför en match i Målilla.
Foto: Roger Carlsson
Dackarnas Jacob Thorssell, längst fram, har tvingats till operation. Här ses han tillsammans med Michael Jepsen Jensen, Tai Woffinden och Emil Sajfutdinov inför en match i Målilla.

Dackarnas nyförvärv Jacob Thorssell har brutit armen.

Och missar inledningen av säsongen.

– Jag ska göra allt jag kan för att vara tillbaka så snart som möjligt.

Åtvidabergssonen skadade armen när han körde motocross för en tid sedan. Han trodde att skadan skulle läka av sig självt, men det visade sig vara en fraktur på armen.

Thorssell tvingades till en operation, som genomfördes i onsdags.

– Jag trodde verkligen att jag skulle bli frisk och kunna köra i Polen den 31 mars, men tyvärr hade benet inte läkt ordentligt, så jag var tvungen att genomgå en operation, skriver Thorssell på Facebook.

Hur länge Thorssell – som hämtats in från Rospiggarna – blir borta är oklart, men risken finns att han missar Dackarnas elitseriepremiär, som körs den 9 maj.

– Jag är så ledsen för de lag jag kör i. Jag ska göra allt jag kan för att vara tillbaka så snart som möjligt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.