Annons

Dackarnas blytunga premiär: ”Svårt att tänka positivt nu”

Det började i dur.
Slutade i noll.
Dackarna föll blytungt i premiären.
Eskilstuna (Sportens utsända) • Publicerad 8 maj 2018 • Uppdaterad 9 maj 2018
Greg Hancock och hans Dackarna föll tungt i premiären mot Smederna.
Greg Hancock och hans Dackarna föll tungt i premiären mot Smederna.Foto: Daniel Svensson

Dackarna med Greg Hancock i spetsen inledde premiären mot Eskilstuna Smederna lysande. Till stor del tack vare storstjärnan Hancock som verkligen imponerade och körde hem totalt fyra trepoängare.

– Vi bytte lite smågrejer i varje heat och allting blev bättre hela tiden. Vi hade allt på gång och jag ska inte säga att vi hade allt under kontroll, för du såg vad som hände sedan, säger Greg Hancock.

Annons

Inför det sista och 15:e heatet var Dackarna i ledning med två poäng, allt var klappat och klart. Men då lyckades Smederna med förra årets Dackeförare Fredrik Lindgren köra hem en femetta – och vann med 46–44. Greg Hancock hade ett tungt heat och efter fyra raka trepoängare slutade han sista och kammade hem noll poäng.

Smedernas Fredrik Lindgren jublar efter segern i sista heatet.
Smedernas Fredrik Lindgren jublar efter segern i sista heatet.Foto: Daniel Svensson

– Det är svårt att ge en bra förklaring... det hade gått så bra hela tiden. Allting var bra med cykeln och vi hade gjort en liten småinställning till sista heatet och tänkte att det bara skulle bli bättre, säger en besviken Hancock och fortsätter:

– Men det var helt fel. Jag missade starten och cykeln var lite för seg från början. Men jag tror att det kommer bli bättre och bättre. Jag tyckte att cykeln var lite väl aggressiv tidigare och ville lugna ner det lite för att komma runt lite bättre i varven.

Joel Kling hade en tuff afton.
Joel Kling hade en tuff afton.Foto: Daniel Svensson

Vad är känslan just nu?

– Det känns så tråkigt. Jag ville vinna första matchen för min nya klubb och sedan är allt mitt fel... Jag är är jättebesviken. Det är svårt att tänka positivt nu, även om jag vet att allting blir bättre. Jag lär mig något nytt varje gång.

Även Dackarnas nytillträdde lagledare, Peter ”PK” Karlsson, var efteråt besviken. Men inte bara det, han kände en viss förvåning också.

– Det kändes nästan klart efter tolv heat och ledde ganska komfortabelt. Alla gjorde sitt jobb i dag, men vi möter de svenska mästarna – och det visade Smederna varför de är. Fredrik Lindgren fick fart på maskineriet på slutet. Det var matchavgörande, säger Karlsson och funderar lite innan han fortsätter:

– Det är sånt jäkla tufft heat, jag tror att vem som helst hade kunnat vinna. Jag är nästan förvånad just nu. Det känns inte som att det blev det här resultatet, men det är en jämn match. Jag tycker vi gjorde en grym premiär och är imponerad av samtliga förare.

Peter Karlsson och Johan Karlsson (tv) är fundersamma.
Peter Karlsson och Johan Karlsson (tv) är fundersamma.Foto: Daniel Svensson

För Dackarna väntar nu Lejonen i ett Smålandsderby hemma på G & B Arena om en vecka.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons