Annons

Craftstaden tappar ytterligare toppspelare: ”Kännbara tapp”

Två av Craftstadens spetsspelare har redan lämnat. Nu står det klart att även poängligatrean Albin Lundell är förlorad.
Oskarshamn • Publicerad 11 maj 2018
Albin Lundell, trea interna poängligan, lämnar Craftstaden efter bara en säsong.
Albin Lundell, trea interna poängligan, lämnar Craftstaden efter bara en säsong.Foto: Mats Holmertz

Silly season har inte varit snäll mot Craftstaden så här långt. Den allsvenska sexan har sedan tidigare tappat förstacentern Filip Stjernberg till FBC Kalmarsund och toppbacken Max Norstedt till seriekonkurrenten Lillån.

Nu fortsätter flykten.

Annons

Albin Lundell, trea i interna poängligan med 31 poäng (19+12), har bestämt sig för att lämna.

– Min flickvän har bott kvar i Mariestad hela tiden och vi har med tiden märkt att det inte fungerat att bo så långt i från varandra. När det inte finns några direkta pengar inom innebandyn så är det inte så mycket att välja på, då måste den sociala biten gå före, säger Albin Lundell, som ännu inte gjort klart med någon ny klubb.

Craftstadens tränare Karl Pontén:

– Albin har levererat precis som vi hoppats innanför sargen, men det har inte riktigt fungerat utanför. Nu får han flytta hem och landa. Det viktigaste är trots allt att människan mår bra och fungerar.

Det mesta tyder dessutom på att forwarden Jesper Mattsson lämnar för studier.

Ni tappar några av era ledande spelare – hur ser du på silly season så här långt?

– Det är klart att det är kännbara tapp, men det är sådana tider. Nu är det fyra spelare som lämnar, men innan augusti kommer vi ha fyra ersättare klara. Vi sitter lugnt i båten och jag är övertygad om att vi kommer ha ett bra och slagkraftigt lag när serien börjar i september.

Nyligen var en spelare i princip klar, men backade ur i sista stund.

– Det var en etablerad allsvensk spelare, men han fick kalla fötter. Det var synd.

Jag antar att ni har en radda krokar ute, vad kan du säga om arbetet med nyförvärv?

Annons

– Vi hade en spelare från den norra allsvenskan på besök onsdag och torsdag den här veckan. Han är etablerad på nivån och har spelat många säsonger i allsvenskan. Vi tog en lunch, tittade på stan och satt ner och snackade. Han fick med sig ett kontraktsförslag hem.

Pontén säger att de haft en spelare på liknande besök tidigare och att fler spelare kommer att hälsa på framöver.

– Vi har så pass bra koll på spelarna att vi inte behöver se dem i provträning. Vi är mer intresserade av vad det är för typ människa.

Det är också klart hur serieindelningen i allsvenskan kommer att se ut. Kalmarsund och Lindås har gått upp till SSL, Strängnäs flyttas till södra och hela fyra lag från division 1 tillkommer i södra serien.

Dessutom har ett lag som Karlstad tappat flera nyckelspelare – på papperet låter det som en svagare serie?

– Både och. Strängnäs kom trea i norra serien och kvalade till SSL. Sedan är det flera andra lag som storsatsar. Till exempel Onyx. Förra säsongen var det mer eller mindre tre lag som var givna att gå till kval, nu är det betydligt jämnare. Det känns som att sex, sju lag slåss om de fyra platserna, säger Karl Pontén.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons