Sport

Craftstaden tappade allt – Visby gjorde tre mål sista minuten

Oskarshamn Artikeln publicerades
Visby gjorde tre mål sista minuten och vände 6–4 till 6–7. Här firar Markus Jovic efter att ha tryckt in 7–6-bollen.
Foto:Per Hammenvik
Visby gjorde tre mål sista minuten och vände 6–4 till 6–7. Här firar Markus Jovic efter att ha tryckt in 7–6-bollen.

Craftstadens SSL-kvaldröm levde i 59 minuter.

Sedan vände Visby med tre slutminutsmål på 29 sekunder.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Royne Tvingsell.

Då ska man veta att Royne Tvingsell är en man som varit involverad i innebandyn i över 30 år. Men det han, och de 415 personerna på läktaren, fick uppleva den här lördagseftermiddagen var något i hästväg.

Craftstaden behövde vinna för att chansen att knipa en kvalplats till Svenska Superligan, SSL, skulle leva. Hemmalaget gjorde också en kanoninsats länge och väl. Inför sista perioden var ställningen 4-4. Väl där gjorde Markus Nilsson 5-4 och efter 17.14 satte Patrik Ekman det som många trodde var det matchavgörande 6-4-målet.

Men storsatsande Visby, som hade varit borta från SSL-chansen vid förlust, ville annat.

Efter 19.01 skickade Robin Melin in 6-5 och gotlänningarna hade fått vittring.

17 sekunder senare var det dags igen.

Melin – som offensivt var briljant under hela matchen – hittade sin radarpartner Wilmer Viinamäki på bortre stolpen och kvitteringen var ett faktum.

I chockvågorna efter 6-6-målet blev hemmaspelarna som paralyserade och efter 19.30 tryckte Markus Jovic in 7-6 till Visby i kalabaliken framför Adrian Kodelja.

– Tre mål på 29 sekunder i slutminuten, så att de vänder och vinner. Nä, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Royne Tvingsell, samtidigt som hans spelare deppar i kapp runt honom.

Gjorde ni något fel i slutminuten, eller handlar det bara om tillfälligheter?

– Det kan ju bli så här när ett lag plockar målvakten och får in en boll och får energi. Det är så enorma tillfälligheter.

Tvingsell är dock sansad i nederlagets stund.

– Vi gjorde en megavändning borta mot Visby, nu gjorde de en på oss. Vi vände och vann i slutet mot Onyx borta. I dag var det vår tur att tappa i slutet och vi fick ordentligt med salt i såret så att vi verkligen ska veta att vi inte ska vara så kartiga.

Tvingsell fortsätter:

– Det är klart att det hade varit kul om det levt inför de två sista matcherna, men man måste ha perspektiv. Hade någon sagt inför säsongen att vi skulle ha säkrat kontraktet med tre omgångar kvar och vara med och hugga på en kvalplats, då hade jag varit enormt nöjd.

Just före matchen presenterade Craftstaden två tunga kontraktsförlängningar: Patrik Ekman (två år) och Johan Sundqvist (tre år).

– ”Sunken” är en väldigt viktig spelare som jobbar i det tysta. ”Palle” är en av våra absolut bästa spelare och har så varit i många säsonger. Han levererar år efter år, säger sportchefen Robert Nilsson.

Fakta

Stjärnligan

3:

2:

1:

Totalställning: 18: Patrik Ekman, Markus Nilsson 15: Simon Zetterling 14: Adam Waktel 11: Filip Stjernberg 10: Adrian Kodelja 8: Tor Bornedal Samils 6: Robin Lennartsson 4: Johan Sundkvist 3: Henrik Areskoug 2: Eric Thompsson, Tobias Roth

Visa mer...