Sport

Craftstaden slopar klubbchefstjänsten och heltidsanställer Pontén

Oskarshamn Artikeln publicerades
Huvudtränaren för Craftstadens allsvenska lag, Karl Pontén, tar över en del av klubbchefstjänsterna i Craftstaden och går upp på heltid, men kommer inte att ha titeln klubbchef. 2 bilder
Foto:Daniel Svensson
Huvudtränaren för Craftstadens allsvenska lag, Karl Pontén, tar över en del av klubbchefstjänsterna i Craftstaden och går upp på heltid, men kommer inte att ha titeln klubbchef.

Craftstaden slopar klubbchefstjänsten. I stället blir Karl Pontén heltidsanställd.

– Jag skulle säga att jag är huvudtränare med en del administrativa uppgifter.

Det var i december 2016 som Craftstaden sjösatte tjänsten som klubbchef. Idrottsprofilen Patrik Holm heltidsanställdes.

Nu, ett knappt år senare, skrotas upplägget. Patrik Holm slutar sin anställning i dagarna:

– Jag är nöjd med mitt arbete och har trivts jättebra. Jag har förståelse för klubbens beslut och det finns inga hard feelings, säger Holm.

Craftstadens ordförande Magnus Löfgren förklarar:

– Det var en satsning och vi behövde öka intäkterna för att klara av att hantera det. Vi utvärderar allas jobb och vi känner inte att det vi sagt skedde, framför allt inte när det kommer till intäkter. Det berodde inte på Patrik Holm, utan på marknaden i Oskarshamn. Den är tuff.

Holm erbjöds att fortsätta på halvtid samt att fortsätta sälja sponsring på provision. Han tackade dock nej. Frågan gick då till a-lagets huvudtränare Karl Pontén, som inte behövde lång betänketid på sig för att tacka ja.

– Det är klart att det är något av en drömtillvaro för mig som innebandynörd att få jobba med innebandy på heltid. Det är få förunnat, säger Pontén som går från del- till heltid.

Han kommer dock inte ha titeln klubbchef och heller inte jobba med sponsring och marknad.

– Nej, jag skulle säga att jag är huvudtränare med en del administrativa uppgifter. Jag blir bollplank för ungdomsledarna, hjälper till att beställa material och sköter det administrativa. Man kan säga att jag blir en förlängd arm från styrelsen, spindeln i nätet, säger Karl Pontén som även är ansvarig för innebandygymnasiet.

Magnus Löfgren:

– Karl är otroligt seriös i sin framtoning och har sinne för detaljer. Nu börjar han dessutom få hjärta för föreningen. Förhoppningen är att han kan kombinera de här rollerna på ett flexibelt sätt.

Hur löser ni arbetet med intäkter på marknads- och sponsringssidan nu?

– Styrelsen får ta sitt ansvar och förhoppningen är att tillsätta någon inom kort som jobbar med det på provisionsbasis.

Patrik Holm slutade sin tjänst som klubbchef på torsdagen. Karl Pontén tillträder sin nya tjänst på måndag.