Sport

Craftstaden slog serieledaren

Oskarshamn Artikeln publicerades
Linda Zetterling gjorde matchens första mål när Craftstaden tog en imponerande seger borta mot serieledande Hovslätt.
Foto:Johan Gyllensten
Linda Zetterling gjorde matchens första mål när Craftstaden tog en imponerande seger borta mot serieledande Hovslätt.

Underläge med 2-1 inför sista perioden.

Då svarade Craftstaden för en vändning mot serieledaren.

Tre snabba mål gav seger med 4-2.

Hovslätts IK–Craftstaden 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)

Craftstadens nästintill galna form fortsätter. Lag efter lag har fått ge vika nr Craftstaden plöjt fram under de senaste veckorna.

Laget skaffade sig ett bra läge att fixa en kvalplats till allsvenskan efter vinsten mot Ljungby i senaste omgången. Efter söndagens match mot serieledande Hovslätts är det läget nu ännu bättre.

– Det var en tung seger. Men vi får jobba hårt i försvaret i början, säger Craftstadens tränare Mikael Thorn.

Starten kunde dock inte varit bättre för Craftstaden. Josefin Johnsson bröt ett anfall från Hovslätt och kunde lägga fram bollen till Linda Zetterling som satte 1-0. Då hade matchen bara pågått i 3-1 sekunder.

Hemmalaget skulle sedan visa klass när man kvitterade till 1-1.

– Det är ett riktigt snyggt mål där de spelar runt bollen innan de skjuter in den på bortre stolpen där en spelare står och styr bollen i mål, säger Mikael Thorn.

– De hade mycket boll och vi fick försvara oss en hel del vilket vi gjorde bra. Men vi hade svårt i vårt eget anfallsspel.

Den matchbilden fortsatte sedan i andra perioden där hemmalaget förde spelet och sedan även tog ledningen i powerplay.

– Vi är lite otajmade även i andra perioden. Men sedan fick vi till det i tredje, säger Mikael Thorn.

Ja i den tredje perioden var rollerna obytta och det var Craftstaden som kunde pressa på framåt.

– Vi är lite som ett nytt lag där. Vi börjar agera och det kändes även innan våra mål kom att det var på gång, säger Mikael Thorn.

När målen sedan väl kom, då kom de snabbt. Efter att Sara Zetterling varit fräck och kvitterat till 2-2 efter ett snabbt frislag så tog det bara ytterligare en och en halv minut innan Craftstaden hade gått ifrån till ledning med 4-2.

Både målet som betydde 3-2 och 4-2 kom från Sanna Zetterlings klubba. Efter den urladdningen kunde sedan Craftstaden hålla undan och plocka tre ofantligt tunga poäng.

Man ligger nu bara tre poäng från Hovslätt i topp och har även ett gap på fyra poäng ned till tredjeplatsen. Ett gap som kan minska till tre poäng om Växjö vinner sin häng match.

– Det har rullat på bra nu. Jag vet inte hur många segrar i rad vi har men det har i alla fall vänt rejält sedan innan jul när vi hade någon tung förlust, säger Mikael Thorn.

– Sedan var det väldigt skönt att få revansch på Hovslätt efter förlusten på hemmaplan där de vann i sudden och där vi hade ledningen med 5-2. Den match skulle vi haft.

Nu återstår det endast tre matcher för att spela för Craftstaden. Härnäst tar man sig ann Sävsjö på hemmaplan. Ett Sävsjö som förtillfället ligger på en trygg placering i mitten av tabellen, varken inblandade i topp eller bottenstrid.