Sport

Craftstaden laddar om efter derbyt

Oskarshamn Artikeln publicerades

Både Craftstaden och Lillån kommer från heta derbybataljer under veckan och ska nu drabba samman i Oskarshamns sporthall.

Den stora frågan är naturligtvis hur det ska gå. Lillån hade ett glödhett derby mot Örebro tidigare i veckan där man vann med 11-8 inför 1610 åskådare, en fantastisk publiksiffra. Craftstaden hade sitt derby mot Kalmarsund under torsdagen där man tillslut förlorade med 6-1 efter en väldigt försiktig match mellan två lag som inte tog några risker. Kommer dessa matcher göra att denna match riskerar att bli lite sömnig jämförelse.

– Det tror jag inte. Killarna såg pigga ut på träningen och vi går för fullt i morgon. I dag har vi gått igenom matchen mot Kalmarsund och stängt historien om den. Det är inte kul att förlora med 6-1 i ett derby och nu vill vi ha revansch och försvara vår hemmaborg, säger Craftstadens tränare Royne Tvingsell.

Mot Kalmarsund hade Craftstaden svårt att komma till i offensiven då Kalmarsund hade bra kolla på attackerna från Craftstaden. Därför är det den delen av spelet som Royne Tvingsell vill se en förbättring i mot Lillån.

– Kalmarsund var hetare än oss både i försvaret och anfallet. Det är i offensiven jag tycker vi måste höja oss en bit. Vi måste in och ta lite smäller och göra jobbet framför mål. Vi kommer gå ut och köra för fullt, säger Royne Tvingsell.

Motståndaren Lillån är en nykomling som nu i inledningen av serien gjort en del väsen av sig, bland anat i derbyt mot Örebro nu senast.

– Vi vet inte jättemycket om dem som lag. Men de är en nykomling och de har tagit lika många poäng som oss hittills. De har även slagit både Örebro och Visby vilket visar att det är ett bra lag vi kommer möta, säger Royne Tvingsell.

Fakta

Sporten sänder matchen direkt

Matchen startar lördag kl. 16.00. Sändningen drar i gång kl 15.50. Matchen sänds på Barometern.se, OT.se, ostrasmaland.se samt Nyheterna.net. Tv-sändningen är gratis för inloggade prenumeranter. Annars går det bra att köpa matchen med betalkort för 59 kronor. Matchen kommenteras av Sportens Johan Gyllensten. Expertkommentator är förre Craftstadentränaren- och spelaren Thommie Erlandsson

Visa mer...

Fakta

Så spelar Craftstaden

Målvakt: Adrian Kodelja

Förstakedjan. Tobias Roth, Tor Bornedal-Samils - Patrik Ekman, Simon Zetterling, Filip Stjernberg.

Andrakedjan: Adam Waktel, Eric Thompsson - Markus Nilsson, Johan Sundqvist, Henrik Areskoug

Visa mer...