Sport

Klart: Conny Karlsson lämnar Oskarshamns AIK

Oskarshamn Artikeln publicerades
Conny Karlsson lämnar Oskarshamns AIK.
Foto:Per Hammenvik
Conny Karlsson lämnar Oskarshamns AIK.

Conny Karlsson räddade division 1-kontraktet.

Nu lämnar han Oskarshamns AIK efter bara en dryg månad.

Det var i början av oktober som Henrik Larsson fick sparken som OAIK-tränare. Meriterade Conny Karlsson hämtades in. Med två segrar, två kryss och en förlust räddade Karlsson klubben kvar i division 1.

OAIK hade förhoppningar om att kunna behålla Conny Karlsson även över nästa säsong. Men på tisdagen tackade han nej.

– Han har funderat över helgen och början av veckan, tyvärr meddelade han att det blir för jobbigt att veckopendla från Munka-Ljungby, där han bor. Han känner inte att han kan vara tillräckligt engagerad under så lång tid för att kunna göra ett bra jobb under en hel säsong, säger OAIK-sportchefen Mats Karlsson.

Hur stort bakslag är det att Conny tackar nej?

– Säg så här, det är bättre att han tackar nej nu än att han tröttnar i mars eller april. Jag har jobbat parallellt med flera tränarnamn. Nu ska vi söka vidare i tränarfrågan och gå grundligt till väga.

Finns det någon kravspecifikation för den nya tränaren?

– Inte att han ska vara i en viss ålder eller så. Däremot ska han passa in på profilbilden i den fotbolls vi vill spela.

Och det betyder?

– Att vi vill spela en passningsorienterad fotboll som strävar framåt. Eftersom vi spelar mer än hälften av matcherna på konstgräs så måste vi spela passningsorienterat.

Mats Karlsson säger att han letar brett rent geografiskt.

– Det finns namn både i regionen, dit jag räknar Kalmar, och längre i från. Jag hoppas ha klart med en ny tränare senast innan nyår.