Sport

CL98:s derbyvrål efter nagelbitaren

Kalmar Artikeln publicerades
Louise Otterström (med ena benet utanför sargen) blev stor derbyhjälte när hon satte avgörande 4–3 i nät.
Foto:Daniel Bogefors
Louise Otterström (med ena benet utanför sargen) blev stor derbyhjälte när hon satte avgörande 4–3 i nät.

Hon kom från Kalmarsunds organisation inför säsongen.

På fredagen sänkte hon sin gamla klubb.

– Vi gör en sådan jäkla bra match, säger Louise Otterström.

CL98–Kalmarsund Ungdom 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)

Ett derby som givetvis andades mycket prestige. Men framför allt var det otroligt viktiga poäng i jakten för att undvika det negativa kvalet på spel. Inför matchen hade CL98 en poäng till godo på Kalmarsund Ungdom precis under strecket.

Det blev också en ruskigt underhållande match i högt tempo. CL98 hade 2–0 efter 20 minuter men gästerna kom tillbaka, var bättre i andra perioden och vann den med 2–1. Fem minuter in i slutakten kvitterade Kalmarsund-backen Nellie Karlsson till 3–3 med ett mäktigt skott men bara en och en halv minut senare tryckte Louise Otterström in avgörande 4–3.

– Jag får en jättebra passning från en av backarna. Det blir helt rent i mitten och jag skjuter. Tur att jag träffar mål, säger Louise Otterström med ett leende.

Kalmarsund tryckte på under slutminuterna men kom aldrig närmare.

– Det känns extra bra att jag fick göra målet mot FBC eftersom att jag har spelat där hela livet. Jag känner allihop i laget.

Segern var CL98:s tredje raka och nu skapar man sig lite andrum mot Kalmarsund Ungdom och kvalstrecket.

– Det var riktigt laddat i dag men vi jobbar verkligen för varandra och gör en sådan jäkla bra match. Jag är alldeles skakig nu, säger hon direkt efter slutsignalen.