Christiansen frälste MFF mot Kalmar

Fotboll (TT) Artikeln publicerades
Malmös Anders Christiansen jublar efter 1–0-målet mot Kalmar.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Malmös Anders Christiansen jublar efter 1–0-målet mot Kalmar.

Malmö FF behåller serieledningen.

Anders Christiansen blev hjälte när skåningarna skickade hem Kalmar med 1–0 i den allsvenska fotbollen.

Efter en tuff fjolårssäsong är MFF tillbaka i toppen i den svenska högsta serien.

"Himmelsblått" har bara förlorat en match hittills under säsongen och efter krysset borta mot Göteborg senast studsade Uwe Röslers mannar tillbaka direkt hemma mot Kalmar.

Malmö satte genast tonen på matchen och gjorde en av sina bättre halvlekar för säsongen före paus och satte hög press på motståndet, men utan att skapa några riktigt heta lägen.

-Det är bra energi och go från alla elva där ute. Vi har haft tre lite sämre matcher i rad, i dag pratade vi mycket om prestationen och det känns bra i första så det är bara att gnugga på och göra lite mål, sade MFF-backen Eric Larsson i C More i paus.

Och målet kom.

I den 73:e minuten friställdes Anders Christiansen efter ett fint anfall av hemmalaget och dansken tvekade inte när han tryckte in sin andra balja för säsongen via ribban.

Det räckte för att ta tre poäng.

Därmed är MFF kvar i serieledning, nu på 21 poäng – en poäng före Häcken.

Men allt var inte frid och fröjd för Skånelaget. Både Rasmus Bengtsson och Jo Inge Berget, som båda spelade från start, tvingades bryta matchen mot Kalmar i andra halvlek med befarade skador.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.