Sport

Carlström sjua i sydsvenska rallyt

Älmhult Artikeln publicerades

Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo blev sjua i trimmat 4WD i South Swedish Rally.

Simon Karlsson och Tobias Steen, också Gullabo, blev trea i JSM. Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg från Karlstad tog totalsegern.

Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo körde in på sjunde plats i det tuffa South Swedish Rally.
Foto: Bengt Johansson
Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo körde in på sjunde plats i det tuffa South Swedish Rally.

Sydsvenska rallyt avgjordes på tolv mycket fina sträckor där den sista dock blev struken efter en avåkning. Förare och kartläsare togs till sjukhus för observation, dessbättre utan allvarliga skador.

Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg visade klassen direkt på den inledande specialsträckan på Millebygden Raceway och sedan bara fortsatte det. Duon vann samtliga specialsträckor utom SS11 vilket gav en överlägsen totalseger i rallyt. De hade ett par incidenter med inslagen framskärm på SS3 och en tvåhjulning i kanten av ett hygge på SS8

Mattias Adielsson och Andreas Johansson från Göteborg utmanade inledningsvis men de snurrade på SS4 och sedan när de slog höger fram i en sten på SS8 tvingades de bryta.

Thomas Thunström från Ludvika, tillsammans med Jörgen Lindahl från Växjö, blev fyra i klassen och femma totalt. Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson hade en del tekniska problem men lyckade ändå köra in på tredje plats i 4WD övriga och på en total tionde plats.

Joachim Carlström och Jörgen Norman körde in på sjunde plats i 4WD Trimmat och på 13:e plats totalt.

– Det går bättre och bättre i bilen även om jag bromsar alldeles för tidigt, säger Joachim Carlström och fortsätter:

– Vi hade motorstopp i starten på en sträcka och problem med noterna på långsträckan, annars får vi vara nöjda och se det som utbildning.

I tvåhjulsdrivna trimmade klassen brakade Mattis Olsson och Marcus Sundh från Gullabo/Älmhult av på SS4, sedan de först fått en punktering.

Simon Karlsson och Tobias Steen imponerar med säker och snabb körning, trots att det går litet yvigt ibland. Körtiden gav andra plats men ett försenat kopplingsbyte gjorde att de tog tredje plats i JSM Trimmat.