Annons

Blivande brandmannens "oväntade" seger: ”Över förväntan”

Maria Ringdahl hinner inte spela så mycket nu.
Men bra golf spelar hon fortfarande.
– Det här var över förväntan, helt klart.
Kalmar • Publicerad 21 maj 2018
Maria Ringdahl gick på tre under par och vann seniortouren hemma på Kalmar GK.
Maria Ringdahl gick på tre under par och vann seniortouren hemma på Kalmar GK.Foto: Louise Ringdahl

Maria Ringdahl har inte hunnit gå många rundor den här säsongen men när den nationella seniortouren kom till Kalmar visade Ringdahl klass på den ”Nya banan”.

34-åringen gick på 68 respektive 71 slag, totalt tre under par, när hon spelade hem D30-klassen på Kalmar golfklubb.

Annons

– Jag pluggar till brandman, har ett år kvar på den utbildningen, så det är mycket plugg, det är mycket med barn och familj hemma. Jag spelade 18 hål i vår ”familjefejd” i april, jag har gått en fadderrunda över nio hål och så spelade jag Barometerngolfen i torsdags. Det är allt – så det här var över förväntan, säger Maria Ringdahl.

Det var antingen himmel eller helvete då?

– Haha, ja, precis. Det är så när man har spelat lite, antingen är man sugen, har inga förväntningar och då går det oftast bra eller så går det helt enkelt åt skogen. Den här gången gick det ju jättebra.

Blir det mer golf i sommar?

– Jag vill mer än vad det går. Jag får se hur mycket det blir, seriespelet måste jag i alla fall försöka få in, säger Maria Ringdahl.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons