Annons

Bländande, Jimmie Svensson

Med en 36-åring i målform.
Då pekar det rakt uppåt för Kalmar HC.
– Nu börjar det roliga, säger Jimmie Svensson.
Olofström (Sportens utsände) • Publicerad 11 mars 2018
Jimmie Svensson var strålande och gjorde tre mål mot Olofström. Här har han precis tryckt in 4–1-målet och gratuleras av lagkamraterna.
Jimmie Svensson var strålande och gjorde tre mål mot Olofström. Här har han precis tryckt in 4–1-målet och gratuleras av lagkamraterna.Foto: Daniel Bogefors

Under hösten höll han i gång med veteranerna hemma i Karlskrona. Efter nyår har Jimmie Svensson börjat varva upp på allvar i Kalmar HC och när kvalserien drog i gång var han exakt på den höga nivå som KHC-ledningen drömmer om.

– Det är riktigt roligt där ute på isen och när man tycker att det är kul så brukar det gå bra också. Nu är det bara att köra på, säger Jimmie Svensson.

Annons

Forwarden satte 1–0 i första perioden och stängde ner matchen helt med 4–1 och 5–1 precis innan andra akten var över till den stora Kalmar HC-klackens förtjusning. Vid samtliga tillfällen assisterades han av Viktor Crus-Rydberg.

Jimmie Svensson hade ytterligare lägen och försökte sig på en ”Kenta Nilsson-dragning” i slutet men Olofströms målvakt Anton Johansson läste den.

– Haha, jag försökte bjuda på något som jag inte riktigt bemästrar. Vi hade en säker ledning där så då får man bjuda på det.

Victor Crus Rydberg var iskall när han satte 2–1 på straff bakom Olofströms målvakt Anton Johansson.
Victor Crus Rydberg var iskall när han satte 2–1 på straff bakom Olofströms målvakt Anton Johansson.Foto: Daniel Bogefors

Även om det till slut blev klara siffror så var det långt ifrån någon klar seger. Ställningen var 1–1 efter första perioden och under inledande tio minuterna i andra var Olofström det vassare laget men Andreas Henriksson var på nytt stabil mellan stolparna. I stället fick KHC straff, efter 13.32. Victor Crus-Rydberg var iskall när han placerade in 2–1. Inom loppet av fyra minuter efter det gjorde Kalmar HC ytterligare tre mål och nerven var borta.

– Matchen står och väger länge, vi får inte riktigt till det men sedan kommer straffen som vi gör mål på samtidigt som Olofström börjar fokusera på fel saker och vi får energi av det, säger Jimmie Svensson.

Kalmar HC:s målvakt Andreas Henriksson stod stabilt när Olofström tryckte på under första halvan av andra perioden.
Kalmar HC:s målvakt Andreas Henriksson stod stabilt när Olofström tryckte på under första halvan av andra perioden.Foto: Daniel Bogefors

– Vi visste att det skulle bli smågrinig, vi är ett spelande lag så vi måste hålla oss i från sådana grejer och bara fokusera på att spela ishockey.

Tränaren Reine Rydberg hade respekt för bortamatchen i HBM Arena och pustade ut efter tre inspelade poäng.

– Det är lite oroligt emellanåt men det är för att Olofström spelar som de gör. Jag tycker ändå att vi skulle ha haft lite större tålamod och säkerhet. Det blir alltid väldigt tufft här så jag är jättenöjd, säger Rydberg.

Vad säger du om Svenssons tre mål?

– Kul, han ska vara ledande och han älskar de här matcherna. Bra att han får utdelning. Det ökar självförtroendet och tryggheten. Sedan kunde han väl ha gjort dubbelt så många i dag, säger Rydberg med ett leende.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons