Annons

BK Bores nya besked

Bandy • Publicerad 29 augusti 2018
BK Bore återfinns i division 2 den kommande säsongen.
BK Bore återfinns i division 2 den kommande säsongen.Foto: Per Hammenvik

I onsdagens tidning kunde Sporten berätta att BK Bore drar sig ur division 1. Under torsdagen skickade klubben ut ett pressmeddelande att de den kommande säsongen kommer att spela i division 2 i stället.

– BK Bore har på alla sätt under sommaren försökt att få till ett lag som kan spela division 1, men vi kände att i och med alla tapp av spelare till andra Smålandsföreningar som vi hade på vårkanten och under sommaren gjort situationen ohållbar. Vi tog därför vårt ansvar att avsäga oss vår division 1 plats.

Annons

– Bandyförbundet kontaktade oss innan sommaren för att stämma av, då lät vi meddela att vi jobbade på för fullt, men att det var tufft. Målet var dock fortsatt spel i division 1 södra. Att föreningar jagar oss, det tror vi inte, men det är många övergångar som görs nu från oss till andra föreningar. Allt arbete kring föreningen sker helt ideellt, och då går arbete, familj och hälsa först och saker kan därmed ta lite längre tid eller svårare att få kontakt, meddelar BK Bore via ett pressmeddelande.

Nu fokuserar Bore i stället på spel i division 2, där de hoppas kunna ge yngre förmågor chansen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons