Annons

Bevisat: Neymar tillbringat längst tid liggande

Fotbolls-VM • Publicerad 5 juli 2018

Neymar, med två mål hittills i VM, har den tvivelaktiga äran att ligga i topp i åtminstone en kategori: Han har tillbringat längst tid av alla VM-spelare – nästan 14 minuter – liggande på mattan, rapporterar den schweiziska tv-kanalen RTS Sport som har suttit med tidtagaruret.

Den brasilianske anfallsstjärnan har hånats under turneringen, och gliringarna mot vad som upplevs vara en allt för teatralisk sida av hans spel har nästan överskuggat det faktum att Neymar bland annat var matchvinnare mot Mexiko.

Annons

Just i åttondelsfinalen mellan Brasilien och Mexiko tillbringade Brasiliens nummer tio hela fem och en halv minut i horisontalläge på gräset.

Samtidigt är det inte konstigt att just Neymar vrider sig i smärtor oftast – enligt statistik från Fifa är han också VM:s mest tacklade spelare då han har fått utstå 23 tacklingar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons