Annons

Besked från KFF: Fortsatt förtroende för Teern

Bara timmar innan matchen mot Östers IF, som sponsras av KFF-ledamoten Richard Teerns butik, kommer besked från Kalmar FF:s styrelse: sponsringen av motståndarlaget hindrar inte att han sitter kvar i styrelsen.
Kalmar • Publicerad 25 mars 2018

Det var förra veckan som Richard Teerns dubbla engagemang blev känt. Han sitter i Kalmar FF:s styrelse, men är också företagare och har sponsrat Östers IF.

– Jag älskar idrott i allmänhet och Kalmar FF i synnerhet. Mitt engagemang som styrelseledamot för Kalmar FF får det inte råda tvivel om, säger Richard Teern i dagens meddelande från styrelsen.

Annons

– Givetvis vill jag i alla lägen att Kalmar FF vinner våra matcher. Som styrelseledamot arbetar jag alltid för föreningens och lagets bästa. Mitt företags engagemang i Östers IF är enbart utifrån affärsmässiga grunder, fortsätter han.

Enligt meddelandet som publicerades på föreningens hemsida på söndagen har den nya styrelsen ägnat veckan åt att samla in synpunkter om Richard Teern engagemang. Han sponsrar flera föreningar och en av dem, Östers IF, står för motståndet på Gasten på söndagen.

Styrelsen konstaterar att var och en får gör som hen vill med sina pengar, men att styrelsen i alla lägen måste jobba för föreningens och lagets bästa. På söndagen hölls ett extra styrelsemöte för att avhandla frågan.

– Senaste veckan har innehållit många kontakter och samtal kring denna fråga. Vägledande för mig har hela tiden varit att låta alla synpunkter komma fram och att i slutet av veckan göra en samlad bedömning och utifrån det få en samlad diskussion i styrelsen där vi gemensamt kommer fram till vad som är bäst för Kalmar FF, säger Johan Assarsson, styrelsens nya ordförande, i meddelandet.

Sammanfattningen efter alla kontakter blir att styrelsen uttalar sitt fulla förtroende för Teern och att han därmed fortsätter som ledamot.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons