Sport

Bergstrand tillbaka - som scout

Sport Artikeln publicerades

Nanne Bergstrand är på väg tillbaka. På onsdag upphör sjukskrivningen.

Nanne Bergstrands sjukskrivning upphör.
Foto: Adam Ihse/TT
Nanne Bergstrands sjukskrivning upphör.

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand har varit sjukskriven i knappt två månader på grund av utmattningsdepression. P4 Kalmar var först med att rapporterar om att Bergstrand nu ska börja rehabträna efter sjukskrivningen.

– Jag har haft ett möte i dag med Nanne och hans rehabkoordinator. Han är hundra procents sjukskriven fram till imorgon. Sedan ska han börja försiktigt fram till den 17 oktober. Nanne ska ha vissa möten med Thomas Andersson Borstam (sportchef) och påbörja ett scoutingarbete. Han ska titta på spelare som vi kan ha intresse för inför framtiden. Han ska jobba i den takten han orkar och kan. Han ska inte utsättas för den stressiga miljön med resultat och krav, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till Sporten.

Rosenlund påpekar att det är väldigt individuellt hur lång tid det tar att komma tillbaka igen efter en utmattningsdepression.

– Att gå in som chefstränare igen nu är helt uteslutet. Nanne älskar fotboll och han har ett bra öga för fotboll. Att vara scout är ingen stress eller press. Och han får göra det han tycker är roligt.

Nanne Bergstrand har kontrakt med Kalmar FF ytterligare en säsong.

– Vi tar en månad i taget och han har anställning även över 2019. Någonstans i mitten av november har vi sagt att vi vill ha ett besked om han orkar eller vill vara chefstränare nästa säsong.