Sport

Bekräftat: 19-åring klar för Kalmar FF

Allsvenskan Artikeln publicerades

19-årige yttermittfältaren York Rafael är klar för Kalmar FF.

Det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

York Rafael, som närmast kommer från Sandvikes IF, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2021.

Treårsavtalet börjar gälla efter årsskiftet och York Rafael kommer att finnas med när försäsongsträning drar igång den 7 januari.

– Jag är väldigt glad och stolt. Kalmar är en stor förening och jag ser fram emot att komma hit och visa vad jag går för. Jag fick en bra känsla för staden direkt samtidigt som tränaren Magnus Pehrsson är en starkt bidragande orsak. Min styrkor som fotbollsspelare är att jag är väldigt snabb, bra med boll och stark i en mot en-situationer, säger York Rafael i ett pressmeddelande.

Thomas Andersson-Borstam är sportchef i Kalmar FF.

– Vi har följt York under 2018, såväl i Värnamo som i Sandviken, och sett en kurva som pekat stadigt uppåt framförallt under hösten. York har sina största styrkor i snabbheten, en fin vänsterfot och en förmåga att skapa målchanser genom sin kreativitet. Vi tror att genom hårt och dedikerat arbete från såväl York som tränarteamet så kommer han utvecklas till en viktig offensiv spelare i Kalmar FF, säger han.

Tidigare i sin karriär har York Rafael bland annat representerat Gefle och tyska VfL Bochums U19-lag. Han har även gjort sex U17-landskamper och nio stycken U19-landskamper för det svenska landslaget.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.