Sport

Behaglig väg mot gruppen

Grebbestad (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Foto:Daniel Bogefors

Cupångesten är väck.

För andra året i rad är KFF klart för gruppspel.

– Det gäller att göra jobbet, säger Markus Thorbjörnsson.

Grebbestad-Kalmar FF 0–3 (0–2)

Det är en uppgift som bara ska klaras av. Men det har visat sig vara lättare sagt än gjort att avancera i svenska cupen. Genom åren har exempelvis Torslanda, Kristianstad och Nyköping blivit för svåra för Kalmar FF. I fjol krävdes ett straffdrama för att ta sig förbi Halmia. Den här gången gick det enklare även om division 2-laget Grebbestad stod upp bra.

– Till slut blir det en transportsträcka i den här matchen. Det gäller att man är på tårna direkt och även om vi slarvar i vissa moment har vi jättebra kontroll på matchen. Vi kunde kanske också ha varit lite mer effektiva och bättre i passningsspelet, säger Markus Thorbjörnsson.

På idylliska Siljevi IP nickade 28-åringen själv in 2–0-målet och skrek ut sin glädje efter fullträffen.

– Det brukar jag alltid göra, även på träning, säger Thorbjörnsson med ett leende.

– Det var en väldigt fin hörna av Romario, jag fick vinkla huvudet och kroppen rätt mycket för att få in den i bortre. Vi fick ett väldigt tidigt ledningsmål och det gjorde att vi kunde spela ut rätt mycket också.

Thorbjörnsson har fått spendera mer eller mindre hela säsongen vid sidan av planen. Mot MFF fick han chansen men trots en stark insats var han petad i mötet med Helsingborg.

– Jag känner mig i väldigt, väldigt bra form. Jag fick spela vänsterback i dag. Jag har spelat där i några matcher men det är ingen favoritposition men det var där jag blev satt i dag och då är det bara att göra jobbet.

Redan efter fem minuter sprang sig Lumala Abdu fri och placerade säkert in 1–0 efter att planens främste Romario friställt honom. En kvart före slutet lämnade Abdu hemmaförsvaret bakom sig igen, lurade bort målvakten Marcus Gerd och rullade in avgörande 3–0.

– Det var skönt att få göra mål, det var länge sedan. Jag tycker att jag är i bra form nu. Jag måste försöka bibehålla det för jag vill göra mål i allsvenskan. Det är det jag siktar på, säger Abdu.

Minuset i Bohuslän var att Kalmar FF inkasserade ytterligare en skada. Nyförvärvet Mahmoud Eid linkade av planen redan efter en knapp halvtimme.

– Det är sådär just nu. Jag fick ett knä ganska hårt på insidan av låret. Jag trodde att jag skulle kunna fortsätta men det gick inte att springa. Ingen mening att riskera något, säger Eid.

Förhoppningsvis en lårkaka?

– Ja, jag tror det, en kraftig. Men vi får se imorgon.

Fakta

Grebbestad-Kalmar FF

Målen: 0–1 (5) Lumala Abdu, 0–2 (30) Markus Thorbjörnsson, 0–3 (73) Lumala Abdu.

Så spelade Kalmar FF: Lucas Hägg Johansson – Anton Maikkula, Viktor Elm, Sebastian Starke Hedlund, Markus Thorbjörnsson – Jonathan Ring (63, Muktar Ahmed), Herman Hallberg, Romario (74, Stefan Larsson), Filip Sachpekidis – Mahmoud Eid (29, Svante Ingelsson), Lumala Abdu.

Övriga: John Håkansson (mv), Emin Nouri, Marko Biskupovic, Måns Söderqvist.

Visa mer...