Sport

Avstängd Englund irriterad på IKO-tränaren

Sport Artikeln publicerades
Västerviksbacken Joakim Englund är rejält irriterad på Björn Hellkvist.
Västerviksbacken Joakim Englund är rejält irriterad på Björn Hellkvist.

Västerviksbacken Joakim Englund stängs av tre matcher och får böter på 3 000 kronor.

Och han är rejält irriterad på IK Oskarshamns tränare.

– Hoppas Hellkvist är nöjd nu, säger han till Vimmerby-Tidning.

Se tacklingen ovan.

Joakim Englund tacklade Martin Fehervary i söndagens derby så pass illa att slovaken fick bryta matchen, men Englund blev inte utvisad under matchen. Tacklingen anmäldes sedan av domarna till disciplinnämnden och på tisdagen kom domen. Englund stängs av tre matcher och får böta 3 000 kronor. Till Vimmerby Tidning säger han att han inte tycker att tacklingen är felaktig, men köper domen. Han är däremot rejält irriterad på processen och IKO-tränaren Björn Hellkvist.

Englund påstår att nämnden censurerat bort vissa saker av hans utlåtande. Exakt vad går han inte in på, men att det har med Björn Hellkvist att göra är ganska tydligt.

– Han kommer aldrig att erkänna det, men han sa till en av mina lagkamrater att "nummer tolv borde ha ögon i nacken nästa gång vi möts". Jag hoppas han är nöjd nu, Hellkvist. De påtryckningar och hot han skickar till disciplinnämnden bar frukt. Jag slipper i alla fall ha riddarutrustning på mig nästa gång vi möter Oskarshamn eftersom jag fått mitt straff, säger Englund till Vimmerby-Tidning och fortsätter.

– Vad skickar det för signaler? Att förbundet och disciplinnämnden håller Hellkvist bakom ryggen? Det är fegt. Jag tar som sagt gärna mitt straff om de kan utläsa en ful tackling. Men att de väljer att helt blunda för de grejer Hellkvist säger gör mig fruktansvärt upprörd. Det vill jag få upp till ytan. Han kastar ut tydliga hot, det är klart att man blir orolig när han pratar om personlig vedergällning och hämnd.