Sport

Avslöjar: Sonny Karlsson och Mergim Pllana aktuella för OAIK

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mergim Pllana, senast i Lindsdal, har provtränat med Oskarshamns AIK.
Mergim Pllana, senast i Lindsdal, har provtränat med Oskarshamns AIK.

Sonny Karlsson och Mergim Pllana. Sporten kan avslöja att båda är aktuella för Oskarshamns AIK. ”Två spännande spelare”, säger sportchefen Mikael Persson.

Oskarshamns AIK har gått på julledigt. Men innan det var slut för säsongen så hann division 1 södra-femman med att testa två offensiva pjäser.

Sporten kan avslöja att både Sonny Karlsson och Mergim Pllana har varit med och tränat med laget.

Sportchefen Mikael Persson bekräftar:

– Det stämmer att bägge har varit här. Vi har bekantat oss med dem och de med oss. Två bra fotbollsspelare. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.

Sonny Karlsson är den mest meriterade av de båda. Han har spelat i superettan med Landskrona, Ljungskile och Syrianska.

Därtill har han två utlandsäventyr i bagaget. Dels i grekiska högstaligan med AEL Kalloni, dels i Al-Rustaq FC i Oman.

Den gångna säsongen inledde han med stor framgång i OAIK:s seriekonkurrent Assyriska, där han gjorde sex mål på tio matcher. I augusti värvades han till seriekonkurrenten Oddevold, där det blev ett mål på sju matcher.

Sin mest framgångsrika sejour hade han med Syrianska, där han landade på sex mål med superettanlaget.

Sonny Karlsson.
Sonny Karlsson.

24-årige Mergim Pllana kommer från Lindsdal i division 2. En tekniskt skicklig, vänsterfotad ytter, som stundtals imponerade stort i division 2. Men han fick också en del negativa rubriker under säsongen. I augusti lämnade han tillsammans med Mattias Dolk Lindsdal. Tränaren Johan Israelsson motiverade:

– De har inte följt klubbens riktlinjer när de inte dykt upp på träningar.

• Mer OAIK-nytt: Klubben har skrivit ett ettårskontrakt med Anton Olsson. 17-åringen som bland annat fick starta hemmamatchen mot Utsikten i september.

– Det här är hans första kontrakt med klubben. Det är ytterligare ett bevis på att vi klarar att plocka fram spelare från de egna leden. En bra karaktär som förstår vad det handlar om för att ta nästa steg, säger Mikael Persson.