Sport

Avslöjar: Runermark i möte med KHC – som även uppvaktar Nybroforward

Kalmar Artikeln publicerades
Kim Runermark kan vara på väg till Kalmar HC.
Foto: Henrik Eriksson
Kim Runermark kan vara på väg till Kalmar HC.

Förra veckan lämnade han Nybro Vikings.

Nu kan han vara på väg till rivalen.

– Inga kommentarer, säger Kim Runermark.

I förra veckan stod det klart att Kim Runermark, som noterades för 15 mål den gångna säsongen, fick lämna Nybro Vikings. Nu kan Sporten avslöja att Runermark i helgen träffat konkurrenten Kalmar HC, något han själv inte vill bekräfta.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Kim Runermark kort.

Inte heller Kalmar HC:s nytillträdde klubbchef, Tobias Johansson, vill bekräfta uppgifterna.

– Vi har träffat spelare, absolut. Men jag kommenterar inga namn, det jag kan säga är att lördagen var den första riktiga arbetsdagen kring truppen. Det kommer intensifieras denna veckan, säger Johansson.

Om jag säger Kim Runermark, vad säger du då?

– Det är en intressant spelare utifrån vad han presterat tidigare. Han kan absolut vara något för oss och har visat att han kan prestera i division 1.

Förutom Runermark finns det ytterligare två namn som kopplas ihop med Kalmar HC av naturliga skäl: Alexander Kovalonok och Sebastian Nilsson.

– Kovalonok är jätteintressant och har precis som Sebastian Nilsson en anknytning till Kalmar. Sebastian har vi tidigare jobbat på, men inte lyckats. Kovalonok vet jag har en bra livssituation i Örebro men frågan ska definitivt ställas, säger Johansson.

Är det du och Roger Nyström som främst jobbar med rekryteringen av spelare?

– Det är jag och Roger uteslutande och vi försöker vara noga i rekryteringen. Vi bjuder in spelare till Kalmar och gör inte saker på telefon. Vi vill presentera Kalmar, staden och vår verklighet. Alla spelare med rimligt avstånd försöker vi bjuda in och träffa.

En annan Nybro-spelare som är intressant för Kalmar HC är forwarden Patrik Fransson.

– Kalmar har hört av sig, men det brukar de göra varje år så det är inget särskilt uppseendeväckande. Jag tränade med dem innan jag åkte till Ålborg för några år sedan. Jag ska spela ishockey i höst, men har ingen aning om vart. Jag har fått en kontraktsförslag från Nybro som jag inte är nöjd med sett till vad jag har presterat. Sedan är jag sugen på att spela utomlands igen, att testa något annat, säger Patrik Fransson.

Tidigare under måndagen stod det klart att Kalmar HC möter Nybro Vikings i två träningsmatcher. Det står också klart att KHC kommer att möta Vimmerby i ett dubbelmöte samt Visby/Roma hemma i Iffehallen.

Patrik Fransson uppvaktas av Kalmar HC men kan hamna utomlands.
Foto: Mats Holmertz
Patrik Fransson uppvaktas av Kalmar HC men kan hamna utomlands.