Sport

Avslöjar: OAIK-stjärnan klar för allsvensk klubb

Oskarshamn Artikeln publicerades
Axel Lindahl är, enligt Sportens uppgifter, förlorad för Oskarshamns AIK.
Foto:Daniel Svensson
Axel Lindahl är, enligt Sportens uppgifter, förlorad för Oskarshamns AIK.

Axel Lindahl är förlorad för Oskarshamns AIK.

Mittfältaren är klar för allsvenska Jönköpings Södra.

Här är en riktig knall: Oskarshamns AIK:s mittfältsstjärna Axel Lindahl är förlorad för division 1-klubben. Enligt källor till Sporten är Lindahl klar för allsvenska Jönköpings Södra – som har följt 21-åringen under några månader.

Axel Lindahl har varit i Jönköping och gjort en läkarundersökning och skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

”Jag är nu kontrakterad av Oskarshamns AIK. Mitt fokus ligger på att avsluta säsongen så bra som möjligt här. Spekulationer kring andra klubbar tänker jag inte kommentera förrän säsongen är avslutad”, hälsar Axel Lindahl i ett sms-meddelande till Sporten.

Lindahl kom till OAIK från division 2-klubben Lidköpings FK inför den förra säsongen. Han fick begränsat med speltid under Henrik Larsson men har blommat ut under Janne Stahres ledning 2017.

Han har bara gjort ett mål, men varit ett ständigt hot ute på sin högerkant. I Svenska cupen-mötet med Helsingborg var han planens bästa spelare och skapade mängder av chanser med sin snabbhet.

Axel Lindahls kontrakt med OAIK går ut efter den här säsongen.

Flera klubbar har fajtats om Axel Lindahls signatur. Öster var en av dem men valet föll alltså på Jönköpingsklubben.

Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra, är fåordig när Sporten når honom om Axel Lindahls framtid på Stadsparksvallen.

– Jag kommenterar inte spelare som tillhör andra klubbar.

Men du har bra koll på Axel Lindahl?

– Som sagt, jag kommenterar inte spelare från andra klubbar, säger Christer Persson.