Annons

Avslöjar: Kalmar FF värvar brasse från storklubb

Nixon från storklubben Flamengo.
Det är Kalmar FF:s nya brassevärvning.
Kalmar/Rio de Janeiro • Publicerad 6 januari 2018 • Uppdaterad 7 januari 2018

Sedan slutet av förra säsongen har offensiva alternativ som David Elm, Erton Fejzullahu, Romario Marques Rodrigues, Jonathan Ring och Philip Hellquist lämnat Kalmar FF.

Föreningen behöver ha in ny spets, har varit i Brasilien och scoutat spelare och Sporten kan avslöja att KFF har fastnat för den 25-årige anfallaren Nixon från den klassiska Rio-klubben Flamengo.

Annons

Nixon (Nixon Darlanio Reis Cardoso) har tillhört Flamengo sedan 2012, och gjort 75 matcher och 14 mål för storklubben. Sedan 2016 har han varit utlånad till tre andra klubbar, America Mineiro, Red Bulls Brasil och ABC. Nu blir det för första gången spel i Europa för forwarden som beskrivs som snabb forward som kan avsluta på många olika sätt.

Här saknas innehåll

Enligt vad Sporten erfar så anländer Nixon till Kalmar under kommande vecka tillsammans med ytterligare en offensiv spelare från Brasilien.

Maracana har varit Nixons hem sedan 2012. Nu lämnar forwarden Flamengo för spel i Kalmar FF kommande säsong.
Maracana har varit Nixons hem sedan 2012. Nu lämnar forwarden Flamengo för spel i Kalmar FF kommande säsong.Foto: Leo Correa
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons