Sport

Åsa Lundströms besked: ”Jag kör Ironman i Kalmar i sommar”

Kalmar Artikeln publicerades
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.
Foto: Anders Blank
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.

Åsa Lundström gör Ironman i Kalmar. Hon har stått vid sidan om för många gånger nu, menar hon. Sverigeettan har längtat efter att tävla i Kalmar och nu är det dags.

Under tisdagskvällen kom Åsa Lundström för att tillsammans med vännen Björn Mortensen köra ett spinningpass på Wellness studio. Men hon hade också en nyhet med sig.

– Ja. Jag kan inte hålla mig undan längre, längtan är för stor. Jag kommer att köra Ironman i augusti 2018.

Hon är välkänd i Kalmar och triathlonsammanhang. Även om det är länge sedan hon genomförde ett Ironman så har hon alltid varit på plats. Oftast för att köra sprinten som hon har för vana att vinna och för att stå vid sidan av och heja. Men hon har undvikit den långa distansen för att Kalmartävlingen ligger väldigt nära VM på Hawaii.

– Men med ålder kommer också samlade träningstimmar så nu känner jag att jag klarar av båda tävlingarna, säger hon.

Men upplägget blir lite annorlunda i år. Åsa Lundström har sista terminen kvar på läkarlinjen i danska Odense och kommer att studera på heltid fram till sommaren.

Men vad händer med sportkarriären när du får din legitimation?

– Ingenting.

Vad?

– Min ambition är att aldrig jobba som läkare, det är bara en backup-plan. Jag räknar med att kunna tävla och inte behöva jobba, säger hon.

Så här såg det ut när Åsa Lundström vann Kalmar Mini Tri i somras:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.