Sport

Åsa Lundström siktar högre i år

Sport Artikeln publicerades

Totalt 44 svenskar tävlar på Hawaii. Bland dem märks bland annat Kalmarfavoriterna Åsa Lundström och Daniel Adams-Ray, plus de lokalt baserade deltagarna Viktoria Johnsson och Lars Wärnberg.

Viktoria Johnsson börjar bli en VM-veteran när det gäller Ironman. För fjärde gången finns Kalmar-triathleten med på Hawaii. Lars Wärnberg, Kalmar, tog hem klassen 65–69 och kvitterade ut en VM-biljett efter att ha sprungit i mål på tiden 12.27,16.

Ironman-stjärnan Patrik Nilsson vann i Kalmar 2015 men har inte varit på plats sedan dess. Han är den ena av två svenskproffs på plats. Den andra är, de två senaste årens segrare i Kalmar Mini Tri, Åsa Lundström.

– Eftersom jag har plockat ett par placeringar varje år och blev topp tio i fjol, så har jag ögonen lite mer på mig i år, men det är bara roligt då man inte får jättemycket uppmärksamhet för det man gör resten av året, säger Lundström i ett pressmeddelande.

Musikartisten Daniel Adams-Ray har tävlat i Kalmar flera år och tog i somras en VM-biljett i klassen 30–34. Andra kända deltagare är förre simstjärnan Emma Igelström och äventyraren Aron Andersson, som 2016 vann Wings for Life i Kalmar.