Annons

Antonssons MFF ställs mot Chelsea

Det blir engelskt toppmotstånd för Malmö FF i februari.
Skåningarna lottades mot Premier League-fyran Chelsea i 16-delsfinalen i Europa League.
– Hade jag fått välja hade jag gärna tagit ett enklare motstånd, säger Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg till Kvällsposten.
Fotboll • Publicerad 17 december 2018
Marcus Antonsson och hans Malmö FF ställs mot Chelsea i sextondelsfinal i Europa League.
Marcus Antonsson och hans Malmö FF ställs mot Chelsea i sextondelsfinal i Europa League.Foto: Lefteris Pitarakis

Malmö FF, med förre KFF-spelaren Marcus Antonsson i laget, lottades mot ett av de absolut tuffaste motstånden i 16-delsfinalen av Europa League. Chelsea, med stjärnor som Eden Hazard, N´Golo Kanté och Willian, ligger just nu fyra i Premier League och vann turneringen 2013.

Den första matchen spelas i Malmö den 14 februari. Returen kommer att spelas på Stamford Bridge i London den 21 februari.

Annons

– Det är en otroligt svår lottning. Samtidigt är det kul att vi får mäta oss med de bästa. Vi har allt att vinna, säger Markus Rosenberg till Kvällsposten.

Det är andra året i rad som ett svenskt lag lottas mot ett engelskt topplag i Europa Leagues 16-delsfinal. Förra året ställdes Östersund mot Chelseas Londonrival Arsenal. Östersund åkte ut med 2–4 efter två matcher efter att ha förlorat första matchen hemma på Jämtkraft arena med 0–3.

Förutom Malmö påverkas även flera andra svenskar av lottningen. Viktor Claessons ryska klubb Krasnodar lottades mot Bayer Leverkusen som har en annan landslagssvensk i laget – Isaac Kiese Thelin.

Mikael Lustigs Celtic fick en tuff lottning i form av Valencia. Jakob Johansson och hans Rennes ställs mot Real Betis.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons