Sport

Antonsson månadens spelare: ”Ett bra kvitto”

Kalmar/Blackburn, England Artikeln publicerades
Förre Kalmar FF-anfallaren Marcus Antonsson visar fin målform i Blackburn Rovers.
Foto: Patric Söderström/TT
Förre Kalmar FF-anfallaren Marcus Antonsson visar fin målform i Blackburn Rovers.

Fem mål på fem matcher – och månadens spelare.

Marcus Antonsson börjar röra på sig i League One.

– Ett bra kvitto på en fin månad, säger den förre KFF-forwarden.

Marcus Antonsson har gjort sju mål för Blackburn Rovers i League One den här säsongen. Fem av dem, plus en assist, har kommit de fyra senaste veckorna och på torsdagen blev den förre Kalmar FF-anfallaren vald till ”Månadens spelare” i ligan.

– Skitkul, förstås. Det är ett bra kvitto på en fin månad. Det känns ännu bättre när laget också gått bra, vi har fyra raka segrar nu, säger Antonsson till Sporten.

Varför har det lossnat just nu?

– Det är väl en kombination av självförtroende och att jag har fått förtroendet att spela mycket. Jag börjar oftast ute till vänster i ett 4-2-3-1-system och löper mycket för laget. Det känns dessutom som att jag är lugnare med bollen nu, känslan är att jag har hittat tillbaka till mitt gamla jag, säger Antonsson.

Trepoängarna har svingat upp Blackburn till en fjärdeplats i League One, endast tre poäng upp till andraplatsen som ger en biljett till Championship. Wigan och Shrewsbury har de platserna just nu.

– Det är bara att fortsätta att mala på. Jag tycker att vi har ett lag som ska hamna topp två när den här serien är slut men det är ett hårt jobb som återstår, ett hårt som måste göras, säger Marcus Antonsson.

Du är utlånad från Leeds, hör du något därifrån?

– De har hört av sig lite och de har koll på mig. Men det är fullt fokus på här och nu, det gäller att vara professionell. Jag vill bidra till att Blackburn ska tillbaka till Championship.