Sport

Äntligen positiva besked, KFF

Kalmar Artikeln publicerades

Två spelare ger klartecken.

Den tredje har stora förhoppningar.

– Jag hoppas att jag kan vara tillgänglig på lördag, säger Måns Söderqvist.

Det blytunga skadeläget börjar äntligen lätta i Kalmar FF-truppen. Inför förra matchen, mot Östersund, gjorde Ismael årsdebut, plus att David Elm och Stefan Larsson var tillbaka igen. Nu kommer nästa positiva besked. Herman Hallberg, Måns Söderqvist och Papa Diouf kan samtliga ta en plats i truppen inför ångestmatchen hemma mot Gif Sundsvall på lördag.

Kalmar FF har länge skrikit efter ett hot i djupled och kan nu få det i Diouf och Söderqvist.

– Det känns bra nu, i fredags började jag träna hundra procent och jag har ingen smärta alls nu. Så jag är redo, säger Papa Diouf.

– Nu är det upp till tränarna men jag är redo att spela hundra procent mot Sundsvall.

Papa Diouf startade i premiären mot Elfsborg och gjorde ett vackert mål i omgången efter i bortamötet med Hammarby. Men på sista träningen inför Jönköpings Södra skadade 27-åringen låret. Diouf gjorde sedan ett kort inhopp mot Halmstad men slog då upp skadan.

– Jag gick på det för tidigt. Bristningen var okej men musklarna var för svaga men i det läget ville man hjälpa laget. Det var ett misstag. Jag skulle ha tagit det lugnt. Den här gången har jag låtit det ta tid att komma tillbaka, säger Diouf.

En fotoperation och senare en axelskada. Herman Hallberg har bara hunnit med ett inhopp den här säsongen. Men mittfältaren såg pigg ut på tisdagens träning.

– Ja, jag känner mig pigg i kroppen, fötterna och huvudet. Jag är tillgänglig, säger Herman Hallberg.

Lårproblematik har gjort att Måns Söderqvist fortfarande inte spelat i allsvenskan den här säsongen. Anfallaren var med på nästan allt under träningen.

– Jag är tryggare i löpningarna och det känns jättebra att jag kan vara med och spela. Låret svarar bra när jag tar i, säger Söderqvist.

– Nu är det att stegra upp det som gäller och sedan hoppas jag att jag kan vara tillgänglig på lördag.

Äntligen?

– Ja, verkligen, det är så jäkla roligt att vara med här ute igen. Nu är man glad.

Riktigt viktig match på lördag?

– Det är bra fart på träningen, det är positivt och det känns som om vi är laddade. Nu har vi två hemmamatcher i rad och tillsammans ska vi försöka ta de poängen som behövs.