Sport

Anarp ska slåss om speltid

Nybro Artikeln publicerades
Foto:Henrik Eriksson

Bänkad stora delar förra säsongen.

Nu är backsidan starkare än på många år.

– Jag tänker slåss om det, säger Andreas Anarp.

Nybro Vikings-Kristianstad 3–2 efter straffar (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

22-åringen fick finna sig i att vara sjundeback mycket under fjolåret. Och när tränaren Andreas Holfelt alltid spelar på sex backar blev speltiden därefter. Till den här säsongen har Rasmus Johansson kommit hem, Fredrik Falk anlänt från Väsby samt att Viktor Jonsson är tillbaka från skada.

Konkurrensen har inte direkt blivit mindre.

– Jag reflekterade mycket inför säsongen, innan har jag alltid skrivit på direkt. Jag funderade över vad jag ville och vad jag behövde. Men jag ville vara kvar i Nybro och ge det en chans till, Jag tänker slåss om det, det gäller att förtjäna sin plats, säger Andreas Anarp.

Han stärkte sina aktier för spel i premiären när han tryckte in kvitteringen till 2–2 i tredje perioden och det märktes att det betydde en del när han skrek ut sin glädje efteråt.

– Jag är en känslomänniska. Lika arg som jag kan bli ibland, lika glad blir jag. Det var skönt att sätta den, säger Anarp.

Matchen var som genrep brukar vara. Utan den där sista intensiteten och det kändes tydligt att många av spelarna hade tankarna på helgen redan nu. Men Vikings kan gå in i seriespelet med en seger i ryggen efter att Fabian Ilestedt avgjort i straffläggningen.

– Det betyder absolut en del att vi vann. Nu har vi knäppt Kristianstad på näsan två gånger och det är skönt att vinna eftersom vi haft svårt för dem de sista åren. Men det är söndag som gäller och nu ska jag hem och käka taggtråd resten av veckan, säger Andreas Anarp.

Nye Johan Järlefelt, som blev klar i måndags, gjorde debut, fick stort förtroende direkt i power play och visade att han kan bli en tillgång i det här laget.

– Det är skönt att vara i gång och det var kul att vinna. Det gick helt okej tycker jag även om det var en typisk match där många väntar på seriestart, säger Johan Järlefelt.

På söndag väntar Dalen borta för Vikings.

– Det är söndag som gäller, men jag tycker det såg betydligt bättre ut än i de senaste två matcherna mot Tyringe och Vimmerby. Vi får ta med oss att det börjar se ut som vi vill även om det var sömnigt där ute och tempofattigt stundtals, säger tränaren Andreas Holfelt.

Fakta

Så spelade Vikings

Alexander Johansson (Hugo Fagerblom)

Förstafemman: Viktor Bolin, Andreas Anarp – Emil Larsson, Martin Olsson, Rasmus Djerf.

Andrafemman: Erik Lindström, Erik Näslund, Jesper Bärgård, Johan Järlefelt, Kim Runermark.

Tredjefemman: Rasmus Johansson, Viktor Jonsson – Fabian Ilestedt, Alex Ek, Sebastian Borg.

Fjärdekedjan: Patrik Fransson, Robin Wengdahl, Marcus Mellström.

Visa mer...