Annons

Utespelaren blev målvakt i Rödsle: ”Enkelt val för mig”

För två säsonger sedan var Amanda Svensson utespelare. Mycket har hänt sedan dess och nu befinner hon sig mellan stolparna i Rödsle BK.
Oskarshamn • Publicerad 24 juni 2018 • Uppdaterad 25 juni 2018
Amanda Svensson gör sin blott andra säsong som målvakt och efter en tung start på säsongen närmar sig Rödsle BK nu toppen av tabellen.
Amanda Svensson gör sin blott andra säsong som målvakt och efter en tung start på säsongen närmar sig Rödsle BK nu toppen av tabellen.

Det var under 2016 som Amanda Svensson testade på att stå i mål för första gången.

– Ja, jag minns att det var under säsongen 2016. Som utespelare fick jag hoppa runt på väldigt många positioner och jag kände att jag ville hitta en position som var min egen, säger Amanda Svensson.

Annons

Under denna tid 2016 spelade Amanda Svensson för FC Oscarshamn. En förening som under den vintern upphörde att existera och för klubbens spelare blev alternativen ganska få.

– Det man hade att välja på var i princip att lägga av eller spela för Rödsle BK. Det var ett enkelt val för mig för jag ville inte sluta med att spela fotboll.

Spel i Rödsle BK blev det då och en tripp genom division 3 under Amanda Svensson första riktiga säsong som målvakt där man vann serien ganska komfortabelt.

– Det var Linda Hällblad och Daniel Skutta som hjälpte mig mycket under den säsongen när jag blev målvakt, förklarar Amanda Svensson.

Rödsle BK är denna säsong alltså nykomlingar i division 2 och man inledde serien med två raka förluster. Efter den tuffa starten är man dock obesegrade i sju raka matcher och har närmat sig toppen.

Näst på tur står mötet mot Emmaboda på hemmaplan. Ett Emmaboda som ligger tvåa i serien och som Rödsle Bk förlorade mot i seriepremiären med 1-0.

– Ska vi hänga på i toppen så är detta en match vi måste vinna.

– Jag minns inte jättemycket från matchen mot Emmaboda i våras. Jag minns att de hade en giftig spelare i anfallet men inte så mycket mer. Men jag vet ju att vi är ett bättre lag idag än vi var då, säger Amanda Svensson.

En seger mot Emmaboda gör att Rödsle har fördel i kampen om andraplatsen till att börja med. En placering som även om den i grunden inte ger något ändå kan vara viktigt.

– Ja, andraplatsen kan bli viktigt. Det brukar vara lag som drar sig ur serierna och då kan man få kliva upp om man blivit tvåa, avslutar Amanda Svensson.

Torsten StrömbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons