Sport

Allsvenskan långt bort för Stjärnan efter klar förlust

Oskarshamn Artikeln publicerades
Det blev en tuff fredagskväll för Tobias Bäckman och hans kompisar i Stjärnan. Skirö/Nävelsjö vann rättvist med 5–2 och är nu storfavoriter inför söndagens retur i Vetlanda. ”Det är skillnad på allsvenskan och division 1”, konstaterar Bäckman.
Foto:Per Hammenvik
Det blev en tuff fredagskväll för Tobias Bäckman och hans kompisar i Stjärnan. Skirö/Nävelsjö vann rättvist med 5–2 och är nu storfavoriter inför söndagens retur i Vetlanda. ”Det är skillnad på allsvenskan och division 1”, konstaterar Bäckman.

Krossades Stjärnans allsvenska dröm den här fredagskvällen?

Mycket talar för det.

– Det är skillnad på allsvenskan och division 1, konstaterar Tobias Bäckman.

Skirö/Nävelsjö, som slutade tia i den södra allsvenskan, fick precis det som Stjärnan Bandy var ute efter. En drömstart.

Klockan på Arena Oskarshamn hade inte ens tickat upp till två minuter innan Oskar Bouveng satte 1–0 bakom Daniel Persson i Stjärnankassen. Samme Persson som tvingades byta ut sig själv i halvtid på grund av magsjuka.

– Sjukdomarna påverkade oss. David Lundgren fick kliva av på uppvärmningen och Valerij Savichev spelade trots att han var sjuk, säger sportchefen Pelle Folkesson.

Tobias Bäckman kvitterade visserligen för hemmalaget, men annars handlade det mesta om Skirö/Nävelsjö och nämnde Oskar Bouveng. Han gjorde både 2–1 och 3–1 och såg till att gästerna fick matchen precis dit de ville.

– Det blev samma scenario som mot Nitro/Nora. De inledde väldigt offensivt, men när de fick ledningen så backade de hem och spelade på resultatet. Sedan tycker jag att vi bjöd på lite för mycket. Det blev ett jobbigt läge för oss från början, säger tränaren Urban Sandvall.

Tobias Bäckman är inne på samma linje:

– De fångade upp oss hela tiden, så vi kom inte till några klara målchanser. Det kändes som att de lät oss ha bollen. Skirö är inte lika bra som Nora, men det går ändå snabbare än vi är vana vid. De är mycket bättre nu än när vi möttes förra säsongen.

Igor Golovin skapade visst hopp när han reducerade till 2–4 strax före paus, men rullgardinen åkte snabbt ner igen när Timmy Strandberg satte 5–2 direkt i andra.

Sedan blev det inte fler mål i en chansfattig andrahalvlek och Stjärnan står därmed inför en grannlaga uppgift i Sapa Arena i Vetlanda på söndagen.

Spelare sjuka, underläge med tre mål och bortaplan – förutsättningarna kunde onekligen har varit bättre för er?

– Vi får för det första hoppas att sjuklingarna piggnar till. Sedan tror jag att melodin är att få ett eller ett par tidiga mål, då kan de bli darriga. För man ska veta att Skirö är inte ett lag som sprudlar av självförtroende efter den här säsongen. Det är inte alls omöjligt att vända det här, så giftiga är inte Skirö.

Fakta

Stjärnan–Skirö/Nävelsjö 2–5 (2–4)

Bandy, kval till allsvenskan

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.