Sport

Ålemstrio har höga mål i riksfinal i norr

Blomstermåla Artikeln publicerades
Ålemstrion Gustav Magnusson, Dexter Dahl och Edwin Jeansson åker upp till Umeå i helgen för att delta i riksfinalen i luftgevär.
Foto:Paul Madej
Ålemstrion Gustav Magnusson, Dexter Dahl och Edwin Jeansson åker upp till Umeå i helgen för att delta i riksfinalen i luftgevär.

Fler mil än skjutna skott.

Riksfinalen i Umeå blir ett minne för livet.

– Det är verkligen på bortaplan.

Ålems Skytteförenings framgångar i luftgevärsskytte fortsätter. I helgen har man tre unga skyttar på plats när riksfinalen avgörs. Efter att Eskilstuna länge ha arrangerat tävlingen gick den i Kinna förra året. Nu flyttar den norrut till Umeå och det är en lång resa för få skott.

– Det är 28 stycken skyttar i varje klass och det är åtta klasser. Man skjuter först åtta skott och sedan går de fem bästa till en finalskjutning, säger ledaren Anders Magnusson.

Dexter Dahl, som tävlar i L11 är yngst av Ålemsskyttarna i helgen och först ut.

– Jag har tävlat i riksfinalen i korthåll innan, då kom jag trea. Men det här är första gången i luftgevär. Skillnaden? Ja, i korthåll smäller det lite högre, nu är det mer "pjuff", pjuff", säger Dexter Dahl.

I L15 rem har Ålem två skyttar med. Både Gustav Magnusson och Edwin Jeansson har tagit sig till helgens final.

– Det är första gången jag skjuter en riksfinal, så jag lär vara nervös. Det är ett framsteg för mig bara att komma dit, men när man väl är det så vill jag göra det bra, säger Gustav Magnusson som siktar på en pallplats.

– Det gick sådär förra året, jag kom sjua. Jag vet inte varför, jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket från den tävlingen. Den är något jag vill glömma. Jag tror jag var ganska nervös. Minst trea vill jag komma nu, säger Edwin Jaensson.

Vad är viktigast att tänka på i en riksfinal?

– Att inte tänka så mycket utan bara ta det lugnt, säger Edwin Jeansson.