Sport

KFF tog tre viktiga poäng mot Hammarby

Allsvenskan Artikeln publicerades

Släkten är värst heter det ju.

Men det stämde inte riktigt mellan Kalmar och Hammarby, där var släkten riktigt givmild. Förre Kalmarspelaren Mats Solheim gjorde 1–0, fast i fel bur, i Kalmars 2–0-seger.

Live-published photos and videos via Shootitlive

 

Kalmar är inte Hammarbys favoritplats här på jorden. De har haft oerhört svårt att vinna i allsvenskan. En enda seger de senaste 30 åren har det blivit, den kom 2004. De senaste två åren har de i och för sig inte förlorat utan det har slutat med en poäng till vardera lagen.

Under första halvlek såg det ut som att Hammarby skulle kamma noll det här året. Det var väldigt mycket Kalmar.

Och framför allt var det väldigt mycket målsumpande av Erton Fejzullahu. Inte mindre än tre rena frilägen fick han. Antingen gick avsluten rakt på Johan Wiland, eller en bra bit utanför. Inga lyckade första 45 för Fejzullahu.

Men det gjorde det inte heller för Hammarby. En enda målchans fick de och det var efter att Viktor Elm slagit en helt huvudlös passning rakt i gapet på Sander Svendsen, men Lucas Hägg Johansson hann ut och avstyra.

Kalmar fick också tre riktigt bra frisparkslägen, men lyckades inte förvalta något av dem.

Rent spelmässigt var det en rätt märklig match. Den tuffade på, var rätt småtrevlig fotboll stundtals. Men det saknades mål. I andra halvlek blev det heller inte riktigt nervigt till att börja med då Fejzullahu inte fick ett enda friläge.

Men det skulle komma ett mål. Vilket var ett samarbete mellan två spelare som spelat tillsammans i både Kalmar och Hammarby.

Melker Hallberg slog ett hårt inlägg längs marken som Mats Solheim slängde sig efter. Olyckligt för vänsterbacken stötte han in den bakom Wiland.

Kalmar spelade riktigt bra efter målet och passade på att sätta 2–0 genom Jonathan Ring med två minuter kvar att spela. (TT)