Annons

Kalmar FF kryssade mot Halmstad

När det var åtta minuter kvar av ordinarie tid gick brandlarmet ljöd på Örjans Vall.
Hela arenan fick utrymmas. Men det var inte för att Halmstad var glödheta i sin jakt på ett segermål.
Allsvenskan • Publicerad 20 september 2017

Annons

Halmstad sjunker allt längre ner i bottenträsket. Det var vinna eller försvinna-stämning när Kalmar FF kom på besök. Trots att speakern efter tio minuters avbrott ropade "Faran över" och lät publiken gå tillbaka upp på läktaren, är faran allt annat än över för Halmstad.

En poäng var ändå ett steg i rätt riktning. Och den kan Halmstad tacka Gabriel Gudmundsson för. 18-åringen utmanade gång på gång Kalmarförsvaret och efter två stolpträffar var det välförtjänt när han i 71:a minuten kunde kvittera Kalmars ledning från första halvlek. Han bröt in på högersidan och sköt bollen vid närmsta stolpen helt utan chans för Lucas Hägg-Johansson i Kalmarmålet.

Halmstad dominerade i första halvlek, genombrott, frisparkar och hörnor. Piggast var Gabriel Gudmundsson som sprang och utmanade gång på gång. Det varade i sjutton minuter.

Sedan fick Papa Diouf stå helt ren i Halmstads straffområde, satte huvudet till på ett perfekt inlägg från Emin Nouri och smålänningarna var i ledningen på sin första chans.

Samme Nouri klippte Tryggvi Haraldsson i ett genombrott i 25:e minuten. Domare Magnus Lindgren tvekade aldrig utan drog fram det röda kortet för en målchansutvisning och Kalmar fick inrikta sig på att försvara sin ledning.

Viktor Elm och Mikael Dyrestam som mittbackspar kämpade för att hålla Kalmar kvar i matchen. Och det gick fram till Gudmundsson kvittering.

Det var Kalmars femte match utan förlust och Nanne Bergstrand har tagit upp smålänningarna på fast mark.

För Halmstad ser det mörkare ut. Trots dagens poäng förlorar de mark i botten. Jönköping tog tre poäng mot Sirius och Halmstad har nu nio poäng upp till kvalplats. (TT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons