Sport

16-årig debutant visade vägen i premiären

Kalmar Artikeln publicerades
16-åriga forwarden Alma Bäckstedt assisterade till Danielle Warmes viktiga 2–1-mål och Bäckstedt avgjorde sedan definitivt när hon dunkade in 4–1 i tredje. 2 bilder
Foto:Suvad Mrkonjic
16-åriga forwarden Alma Bäckstedt assisterade till Danielle Warmes viktiga 2–1-mål och Bäckstedt avgjorde sedan definitivt när hon dunkade in 4–1 i tredje.

Krampaktigt första 20. En 16-årig debutant visade vägen sista 40.

– En helt okej debut, säger Alma Bäckstedt.

FBC Kalmarsund–IBF Linköping 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

FBC Kalmarsund hade inte vunnit en tävlingsmatch på ett år. En 16-åring löste upp nervknutarna mot nykomlingen IBF Linköping i den allsvenska debuten.

Alma Bäckstedt skickade först en lysande diagonalpassning till Danielle Warme som drog in viktiga 2–1 i den andra perioden.

– Danielle kom bra på bortre, det var helt fritt där. Jag såg henne tidigt och var glad att passningen gick igenom, säger Bäckstedt.

I tredje var det Warmes tur att betala tillbaka. Forwarden såg Bäckstedt till höger och sedan sa det bara pang bakom Ida Samuelsson i gästernas mål.

– Den kunde lika gärna ha gått över, säger Alma Bäckstedt som i meningen efter medgav att målet var ganska snyggt trots allt:

– Ja, jag fick en bra passning och kom i full fart och den satt fint.

Alma Bäckstedt har spelat seniorinnebandy med FBC Kalmarsund Ungdom tidigare. Det här var en nivå till.

– Jag tycker att Linköping var bra, de hade ett par snabba spelare. Men vi är också bra, en helt okej debut, säger hon och ler stort.

Kaptenen Carolin Eriksson var imponerad över Alma Bäckstedt och två andra unga spelare i Matilda Abramsson och Amanda Lind.

– "Juniorerna" tog för sig bra och jag vill inte sätta för mycket press på en sådan som Alma men hon kommer göra en hel del poäng i den här serien.

Just Eriksson utnyttjade en jätteyta och öppnade upp målskyttet i den första perioden. Linköpings kapten Josefine Nilsson kvitterade innan första 20 var slut.

Efter den krampaktiga perioden var det mer eller mindre bara ett lag på banan i Kalmar sportcenter.

– Det var lite nervöst i första, vi hade inte vunnit på ett tag och var inte bra mot Craftstaden i genrepet. Sedan fick vi fart på fötter och spelet, det lossnade.

Känslan att vara ett vinnande lag igen?

– Jäkligt skönt, det känns nästan som en befrielse, säger Carolin Eriksson.