Sport

Se glädjescenerna när IKO firas: ”Vi har knäppt SHL på näsan”

Oskarshamn Artikeln publicerades

IKO är klart för SHL.

På tisdagens hyllades de inför tusentals personer på torget.

– Det var så sjukt coolt, säger Filiph Engsund.

På måndagen tog IK Oskarshamn ett historiskt kliv upp i landets bästa hockeyliga – SHL. På tisdagseftermiddagen fick de ta emot hyllningarna från flera tusen personer på torget i Oskarshamn. Allra störst jubel fick den egna produkten Filiph Engsund och finländaren Arsi Piispanen ta emot.

För Engsund var det här något speciellt.

– Det var häftigt, så här mycket folk… det trodde jag inte. Det var så sjukt coolt med så mycket folk. Det var ett jäkla hets, haha. Grejen är att jag har följt IK Oskarshamn i hela mitt liv och jag har aldrig tänkt på IKO i SHL. Det har liksom inte funnits, men nu finns det – och det är så jäkla häftigt, säger Engsund.

Du ångrar inte att du skrev på nytt kontrakt?

– Haha, nej. Nu blir de inte av med mig.

 

Här ser du bildspel från firandet:

+ 12

Piispanen står däremot inför en annan situation, hans kontrakt går ut nu.

– Jag vill spela hockey, men jag har många andra saker att tänka på också. Det handlar inte bara om mig själv, säger Piispanen som gladdes över det varma mottagandet från oskarshamnarna.

– Det är häftigt att så många kom hit och hyllade oss. Jag visste inte att det bodde så här många i Oskarshamn, haha. Det var helt underbart, och vi har märkt den senaste månaden hur mycket det här betyder för andra människor.

Har det börjat sjunka in att ni ska spela i SHL?

– Nej, faktiskt inte. Jag har inte hunnit tänka på det. Det är något som kommer framöver.

 

Läs mer här:

IKO hyllas pΠLilla torget i Oskarshamn.
Foto: Roger Carlsson
IKO hyllas pΠLilla torget i Oskarshamn.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.