Sport

0–21 och sex spelare på banan – då bröt domaren matchen

Kalmar Artikeln publicerades
Böda/Högby ställde upp med åtta spelare men blev snart färre. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Böda/Högby ställde upp med åtta spelare men blev snart färre. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Böda/Högby låg under med 21–0 och hade sex spelare på banan.

Då bröt domaren matchen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger domaren Haki Ramadani.

Böda/Högby ställde upp med åtta spelare mot Nickebo i bottenmötet i division 5 sydöstra på Ljungvallen. Två skador senare och med hela 21–0 (!) på resultattavlan bröt Växjödomaren Haki Ramadani matchen i den andra halvleken.

– Helt enligt regelboken. Har ett lag färre än sju spelare på planen ska matchen brytas. Jag har aldrig varit med om något liknande men det var bara att blåsa i pipan, säger Ramadani till Sporten.

Tränaren Mattias Carlsson stod i mål och var en av spelarna som fick kliva av skadad.

– Det var jag och Björn Fjellström som blev skadade och det är tyvärr inte mycket att göra något åt. Vi har elva spelare borta av olika anledningar, det har varit en sjuk vecka, säger Mattias Carlsson.

Walk over var inget alternativ?

– Nej, vi ville spela matchen med tanke på att de som är avstängda kan nu spela nästa match. Sedan är det lite taskigt mot exempelvis Mörbylånga men man måste se om sitt eget hus.

På matchrapporten står det nu 21–0 till Nickebo.

– Jag har rapporterat in 21–0 som resultat. Sedan är det upp till Smålands fotbollförbund att avgöra om 21–0 ska stå sig eller om det blir 3–0. Det är upp till dem, jag ska ringa dit i morgon måndag, säger domaren Haki Ramadani.