Daniel Adams-Ray

Skivor Artikeln publicerades

I intervju efter intervju har gamla rapbundisarna Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray påstridigt hävdat att Snooks uppbrott berodde på att de båda glidit ifrån varandra musikaliskt.
Men när man ställer Vilja bli av Linnros mot Adams-Rays egna solodebut framstår påståendet ibland som besynnerligt ihåligt.
Svart, vitt och allt däremellan, som Adams-Ray skrivit och producerat tillsammans med begåvade multiinstrumentalisten Carl Wikström Ask, bär samma drag av plågad melankoli som Linnros tidigare i sommar klädde i soulgrann durdräkt. Det är kärlek som vittrat sönder och förhoppningar som någon trampat på.
Men Adams-Ray tar samtidigt ett vidare grepp och är mer yvig och obunden. Infantila discostänkare blandas med upphottad popschlager och flörtiga Motown-vibbar i en fyrtio minuter lång konceptuell resa från Nairobi, där Adams-Ray är född, till Sverige och Lidingö.
Niominuterspartiet där sorgsna Gryningspromenaden blir en skamlöst befriande Dan Hartman-blinkning i Medan vi faller sticker ut mest tillsammans med singlarna Dum av dig, Gubben i lådan och pigga Lilla lady.
Ett album byggt på mattor av stråkar och lyrik som är träffande, ärlig och brutal.