Vi personliga assistenter har tappat gnistan

Besvikna personliga assistenter ,

Hur ska vi kunna övertala anställda att gå med i Kommunal eller att för den delen stanna kvar i facket efter det som har hänt och händer?

Ni måste göra något åt detta snabbt annars finns det inga medlemmar kvar. Alla säger att facket inte gör något för oss mer än tar våra pengar för att ha roligt och att försäkra sina egna pensioner. Vi personliga assistenter jobbar 3,5 månader gratis per år åt kommunen, är det ok, vi börjar klockan 10.30 och går av vårt pass klockan 11.00 dagen efter, jourtiden börjar 21.00 och slutar 08.00 på morgonen (11 timmar) sedan halveras den till 5,5 timmar som vi får betalt för. Men för de andra 5,5 timmarna får vi ingenting, varken i pengar, i tid eller till pensionen.

Vi jobbar varannan helg, har årsarbetstid, och nu ska bli privata också. Vi har ingen talan längre, vi tappar gnistan och det är illa eftersom vi trots allt jobbar med människor.

Facket gör ingenting. Förr var man stolt och glad att tala om man tillhörde Nybro kommun men nu skäms man för det. Man undrar vilket år vi lever i. Man undrar också om de privata företagen har andra och bättre miniräknare än Nybro kommun