Tack "Bamse" för ditt civilkurage

Stefan Almén ,
Foto:Mats Holmertz

Varje år görs mätningar om vilka yrkeskategorier som Sveriges medborgare har störst förtroende för.

Varje år ligger brandmän och poliser i topp och så ska det naturligtvis vara i en rättsstat!

Rapporteringen kring helgens händelse ökar tyvärr inte mitt förtroende för polisen!

Vi som varit ute i "svängen" vet alla vem Anders "Bamse" Hedlund är. Han står där i dörren sommar som vinter och är alltid lika trevlig, ler och växlar några ord med alla, en helyllekille. Bamse beskriver händelsen på lördagsnatten som "upplopp" "har under 30 år aldrig upplevt något liknande".

Polisbefälet Joakim Andrén säger: "det ser ofta ut såhär på Larmtorget" samt "bråket på Larmtorget var inte av intresse för allmänheten". Jisses, stackars poliser som måste arbeta under sådana befäl som Joakim och hans kollega som var ansvarig dygnet innan. De har ju inte dåligt omdöme – de saknar totalt omdöme. Men i en hierarkisk organisation som polismyndigheten är det kanske inte konstigt att värderingar och omdömen "studsar" ner genom hierakitrappan. Är man sugen på karriär får man ju stå med mössan i vacker hand.

Tack Bamse för att du står där i dörren och alltid är trevlig, tack för att du har civilkurage och tog upp händelsen som är så otäck och tråkig för Kalmar som har ambition att vara Sveriges turiststad.

Kommentera gärna artikeln här:

Barometern har tidigare i veckan rapporterat om oroligheter runt Larmtorget. Nu tackar insändaren Stefan Almén...

Publicerat av Barometern den 5 mars 2016